Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
Jak się zorientowałem, że czytam w myślach innych postanowiłem się przejść trochę i zaczerpnąć świeżego powietrza. Tak na marginesie to wkradł się gdzieś błąd i ja nie mam klubo kawiarni ani innych gastronomicznych przybytków...
Jeśli pomyliłem coś, to przepraszam, zasugerowałem się informacją z Twojego maila, sprawdź.

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
...Jedyne moje zmartwienie to takie, że dla wszystkich zainteresowanych klubem warszawiaków nawet nie będzie się opłaciło stolików zsunąć.
Tak, mnie też to martwi... Ale wierzę w chłopaków w stolicy.

Współpraca z wydawnictwami ma duże znaczenie zarówno dla wizerunku klubu na zewnątrz jak i ochrony praw autorskich publikowanych fotografii.
Publikacje pobieżne, jakiejś bliżej nieokreślonej grupy zawsze rodzą podejrzenie o manipulacje czy niedbałość o przestrzeganie tych praw.
Nadużycia w tej mierze są plagą w dzisiejszej prasie. Wielu fotografujących oddaje swoje prace czy wizerunek nie zważając na te zagrożenia, bo być w prasie jest "cool" i super.
Dbałość o przestrzeganie i respektowanie praw autorskich pragnę by było podkreślone dobitnie w statucie Klubu.
Jest wśród nas specjalista w tej dziedzinie, z którym miałem przyjemność podjąć rozmowy o tym problemie.
Pragnę zwrócić Waszą uwagę, że powszechnie podawany za wzór statut NKP nie zawiera ani słowem wzmianki o takich prawach.
Jeśli się mylę, poprawcie mnie. Nie mam patentu na słuszność