Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak się zorientowałem, że czytam w myślach innych postanowiłem się przejść trochę i zaczerpnąć świeżego powietrza. Tak na marginesie to wkradł się gdzieś błąd i ja nie mam klubo kawiarni ani innych gastronomicznych przybytków. Mojemu rozmówcy zaproponowałem spotkanie w pubie gdzie jestem i tak bez mała codziennie ale fakt w tym miejscu znajduje się też galeria fotograficzna. Położone jest w centralnej części miasta a jedynym niebezpieczeństwem na jakie można się tam natknąć to schody. Jedyne moje zmartwienie to takie, że dla wszystkich zainteresowanych klubem warszawiaków nawet nie będzie się opłaciło stolików zsunąć.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jak się zorientowałem, że czytam w myślach innych postanowiłem się przejść trochę i zaczerpnąć świeżego powietrza. Tak na marginesie to wkradł się gdzieś błąd i ja nie mam klubo kawiarni ani innych gastronomicznych przybytków...
    Jeśli pomyliłem coś, to przepraszam, zasugerowałem się informacją z Twojego maila, sprawdź.

...Jedyne moje zmartwienie to takie, że dla wszystkich zainteresowanych klubem warszawiaków nawet nie będzie się opłaciło stolików zsunąć.
    Tak, mnie też to martwi... Ale wierzę w chłopaków w stolicy.

Współpraca z wydawnictwami ma duże znaczenie zarówno dla wizerunku klubu na zewnątrz jak i ochrony praw autorskich publikowanych fotografii.
    Publikacje pobieżne, jakiejś bliżej nieokreślonej grupy zawsze rodzą podejrzenie o manipulacje czy niedbałość o przestrzeganie tych praw.
    Nadużycia w tej mierze są plagą w dzisiejszej prasie. Wielu fotografujących oddaje swoje prace czy wizerunek nie zważając na te zagrożenia, bo być w prasie jest "cool" i super.
    Dbałość o przestrzeganie i respektowanie praw autorskich pragnę by było podkreślone dobitnie w statucie Klubu.
    Jest wśród nas specjalista w tej dziedzinie, z którym miałem przyjemność podjąć rozmowy o tym problemie.
    Pragnę zwrócić Waszą uwagę, że powszechnie podawany za wzór statut NKP nie zawiera ani słowem wzmianki o takich prawach.
    Jeśli się mylę, poprawcie mnie. Nie mam patentu na słuszność
    C-F-K - forever

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie ma problemu, ale Warszawa i tak jest cool i może przejmie w całości niedostrzeżoną przez innych pewną inicjatywę: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=188

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie ma problemu, ale Warszawa i tak jest cool i może przejmie w całości niedostrzeżoną przez innych pewną inicjatywę: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=188
    Pozostaje mi życzyć sukcesu! Kalendarze to trudny towar, ale jeśli zainwestujesz w świetne prace efekt powinien być.
    C-F-K - forever

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja nie inwestuje w kalendarze miałem na myśli kalendarz, który by się ukazał wewnątrz czasopisma i zawierał zdjęcia użytkowników forum CB. A zdjęcia to tylko zdjęcia i w sumie wszystkie są dobre z wyjątkiem tych nielicznych trochę lepszych lub trochę gorszych.
    W ten sposób każdy miałby kalendarz ze zdjęciem swojego autorstwa.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja nie inwestuje w kalendarze miałem na myśli kalendarz, który by się ukazał wewnątrz czasopisma i zawierał zdjęcia użytkowników forum CB. A zdjęcia to tylko zdjęcia i w sumie wszystkie są dobre z wyjątkiem tych nielicznych trochę lepszych lub trochę gorszych.
    W ten sposób każdy miałby kalendarz ze zdjęciem swojego autorstwa.
    Jak dla mnie to dyskusyjny temat, ale jeśli ktoś uważa inaczej... cóż, każdy robi co uważa.
    C-F-K - forever

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wczoraj nad stolicą była piękna mgła. Koło północy wziąłem ...powiedzmy lustrzankę i udałem się na Stare Miasto a potem w okolice Łazienek. Pogoda była sprzyjająca, trochę mokro i w miarę ciepło w okolicach zera. I wyobraź sobie, że poza mną nie było nikogo z aparatem komu by się chciało jeśli nie robić zdjęcia to przynajmniej po rozkoszować się widokami. Za to w niedzielę u co drugiego spacerowicza będzie na szyi wisiał jakiś sprzęt i każdy będzie wietrzył fotograficzny temat. Trudno będzie przejść ulicą aby komuś nie zasłonić kadru. I tego dnia wieczorem w setkach komputerów pojawią się spasione namokniętą bułką kaczki, zdjęcia mam z dziatkami oraz tematy dyżurne takie jak pan machający pochodniami i puszczający bańki mydlane. Tak jest w Warszawie czy może i gdzie indziej?

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    [....]
    Dbałość o przestrzeganie i respektowanie praw autorskich pragnę by było podkreślone dobitnie w statucie Klubu.
    Jest wśród nas specjalista w tej dziedzinie, z którym miałem przyjemność podjąć rozmowy o tym problemie.
    Pragnę zwrócić Waszą uwagę, że powszechnie podawany za wzór statut NKP nie zawiera ani słowem wzmianki o takich prawach.
    Jeśli się mylę, poprawcie mnie. Nie mam patentu na słuszność
    Jeśli to o mnie mowa to specjalista brzmi dumnie .

Moim zdaniem to tylko uporczywa edukacja w zakresie praw autorskich i pokrewnych może coś zmienić. Niestety - poziom nawet nie wiedzy, ale wręcz kultury w tym zakresie (per analogiam do kultury technicznej) jest dramatycznie niski. W efekcie nawet słuszne roszczenia spotykają się negatywnymi ocenami.

Pozdrawiam...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Jeśli to o mnie mowa to specjalista brzmi dumnie .

Moim zdaniem to tylko uporczywa edukacja w zakresie praw autorskich i pokrewnych może coś zmienić. Niestety - poziom nawet nie wiedzy, ale wręcz kultury w tym zakresie (per analogiam do kultury technicznej) jest dramatycznie niski. W efekcie nawet słuszne roszczenia spotykają się negatywnymi ocenami.

Pozdrawiam...
    Stykasz się z tymi problemami na co dzień w swojej pracy, masz doświadczenia w tym zakresie od strony techniczno-prawnej, to czyni Cię specjalistą, nie bądź taki skromny :-D

Tak, edukacja, szerzenie świadomości w tej materii twórców jak i ich grup (takich jak klub chociażby). Efekty ich starań są ich intelektualną wlasnością, ich dobrem i posiadają wymierną i chronioną prawem wartość. Różne instytucje takie jak wydawnictwa prasowe czy też opisany w jednym z wątków Alior Bank lubią wykorzystywać tę wartość w celu nabycia materialu pozbawionego takich praw zaslaniając się regulaminem przystąpienia do konkursu czy dobrą wolą darmowej prezentacji w mediach. Wytykanie takich przypadków i napominanie w tej kwestii jest jedną z dostępnych metod.
    Często takie wypadki wynikają z nieświadomości podmiotów.
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Panie i Panowie staram się skrzyknąć Koszalin i okolice ... Ci do których się dodzwoniłem lub wysłałem PM to już wiedzą jak kogoś nie dostrzegłem to proszę dać znać ... pewno bedą jakieś atrakcje .. he he
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów