Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Szefie, Rewelacja
    Tzn strasznie dużo tytułów i cyferek, ale świetna forma
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Super! Skontaktowałem się z "ekipą" z Kuj-Pom (Jeah, jest nas tylko dwóch!), także czekam na odpowiedź i wcielamy w życie 1 zadanie

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja osobiście nie przepadam za rozwiązaniami i organizacjami, które mają struktury wzorowane na organizacjach zmilitaryzowanych lub militarnych. Kojarzą mi się z tak zwaną falą czyli młodymi i starymi oraz innymi głupotami. Ale jeśli już to odpowiednio do artylerii stopnie mają inne odpowiedniki. Szeregowy to kanonier, starszy szeregowy to bombardier a sierżant to ogniomistrz. Liznąłem trochę zagadnień związanych z baterią ppanc i haubic więc trochę jestem w temacie. Nie mniej skoro obiecałem pomoc to się wykażę w wątku pod manifestem. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja osobiście nie przepadam za rozwiązaniami i organizacjami, które mają struktury wzorowane na organizacjach zmilitaryzowanych lub militarnych. Kojarzą mi się z tak zwaną falą czyli młodymi i starymi oraz innymi głupotami. Ale jeśli już to odpowiednio do artylerii stopnie mają inne odpowiedniki. Szeregowy to kanonier, starszy szeregowy to bombardier a sierżant to ogniomistrz. Liznąłem trochę zagadnień związanych z baterią ppanc i haubic więc trochę jestem w temacie. Nie mniej skoro obiecałem pomoc to się wykażę w wątku pod manifestem. :-D
    Nie jesteśmy w wojsku :-D a fali nie będzie innej jak ta, którą właśnie mamy :-D
    Dzięki za pomoc!
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam
    Jako zagorzały pacyfista , stwierdzam iż nie podoba mi się zaproponowana forma klubu . Te szarże , tytuły , dywizje.... i inne nazwy zle się kojarzą (przynajmniej mi) . Popieram kolegę Sergiusza

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ludzie, dajcie spokój. Ja rozumiem że może się komuś coś nie podobać w nazewnictwie, nawet sama nazwa klubu, ale wszystkim i tak nie da się dogodzić. Zaraz pojawi się jakiś konserwatysta z przekonaniami "kill hippies" i będzie mówić że tak jest ok. Myślę że Mellanowi, wprowadzając taki styl, chodziło o coś innego. Napewno nie chciał wprowadzać jakiejś agresji itp.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dokładnie. Też jestem pacyfistą i nie byłem nigdy w wojsku
    Wyluzujcie chłopaki, to zabawa tylko.
    C-F-K - forever

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Szczerze to też wolałbym bardziej oficjalne "stwierdzenia", ale nie robi mi to aż tak ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To ja oficjalnie stwierdzam, że jeśli Klub zajmie się czymś więcej czyli na przykład fotografowaniem to udostępnię łamy czasopisma na wszelakie informacje oraz jeśli będą to i na zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 20-10-2009 o 13:23
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Klub - to idea pomagania sobie nawzajem, tylko dlatego że coś nas lączy, mamy wspólne zainteresowania, które pragniemy rozwijać.
    Sergiusz, jako czlowiek aktywny i propagujący kulturę fotograficzną zrozumial rzecz w lot i zaproponowal grupie warszawskiej spotkanie w swojej klubo-kawiarni. Staje się zarazem mimowolnym sponsorem i sojusznikiem w sprawie budowy klubu.
    Klub, ogniskowanie życia fotograficznego w rejonie stwarza możliwości reklamy tego miejsca i jego czasopisma. To jego interes, tak to już ze sponsorami jest, że dając coś - chcą coś uzyskać.
    Nie wiem czy spotkanie grupy warszawskiej dojdzie do skutku czy nie. Nie wiem czy będzie to pod Zygmuntem, w Łazienkach, czy w klubie Sergiusza. To warszawiacy zdecydują, mi nic do tego.
    Sergiuszu!
    Obiecalem Ci że zgloszę się niebawem z propozycją, której realizacja będzie w zasięgu Twoich możliwości. Dziś nadszedl ten moment.
    Chcę zaproponować publicznie byś otworzyl lamy swojego czasopisma na potrzeby Klubu Canonierów, który wlaśnie w tej chwili powstaje. W zamian mogę podjąć się rozmów na temat warunków wspólpracy klubu z Twoim czasopismem i jego kolportażu jako dodatkową formą zarobkowania przyszlego klubu.

Minąl tydzień od czasu ogloszenia manifestu.
    Czas na konkrety:
    -zglosilo akces ok 70 osób z calego kraju,
    -powstalo tymczasowe forum organizacyjne (arturs i najeli)
    -zawiązuje się grupa w celu opracowania propozycji statutu (Xlesio),
    -prowadzę rozmowy w sprawie budowy redakcji biuletynu,
    -organizują się grupy w kujawsko-pomorskim, lódzkim i na dolnym śląsku. (Majchalak)
    To dziala

Cytat Zamieszczone przez 385 Zobacz posta
    Witam
    Jako zagorzały pacyfista ...
    I co z tego? Ja też jestem pacyfistą i pisalem o tym w biuletynie nr1 (z przymrużeniem oka-post scriptum). Strzelanie z aparatu fotograficznego nie zabija.
    Co proponujesz w zamian? Co ma szanse zadzialać?
    Kontakty z grupą w Twoim regionie prześlę Ci dziś wieczorem. Dzialaj lub obserwuj. "misie" to slaby argument... czas na pracę.
    C-F-K - forever

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów