Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Canon Foto Klub brzmi zwięźle, przejżyście i dobitnie, jeśli oficjele na to pójdą - jestem za taką nazwą.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Uzależniony

Domyślnie

Nie wiem czy było (ech...) -czy ktoś bardziej doświadczony rozpatrywał już np. na ile takie stowarzyszenie może pomóc np. w uzyskiwaniu akredytacji? To byłby IMO przykład "niemal idealnego" połączenia -korzyść materialna (dostęp) i edukacyjna (praktyka + walor archiwalny).
    Ostatnio edytowane przez APP ; 16-10-2009 o 00:54

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...

W kwestii nazwy klubu. Sprawdziłem sobie bazy UPRP - wygląda na to że znak Canona jest zarejestrowany jako słowno-graficzny. Myślę że urzędy w innych krajach odmówiły rejestracji samego słowa ze względu na jego potoczność. W związku z tym możliwe że nawet użycie słowa w nazwie i zarejestrowanie jako PEŁNEJ nazwy składającej się z trzech słów nie naruszy praw naszej ulubionej firmy. Możliwe że żeby uniknąć naruszenia trzeba będzie np zrezygnować z czerwonego koloru w słowie Canon (nie wyklucza to użycia czerwonego w pozostałych słowach czy reszcie motywu). Oczywiste że czcionki nie możemy użyć - zwracam tez uwagę że Canon używa co najmniej 3 czcionek w swoich logach (tyle udało mi się znaleźć).

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Nie wiem czy było (ech...) -czy ktoś bardziej doświadczony rozpatrywał już np. na ile takie stowarzyszenie może pomóc np. w uzyskiwaniu akredytacji? To byłby IMO przykład "niemal idealnego" połączenia -korzyść materialna (dostęp) i edukacyjna (praktyka + walor archiwalny).
    Jak się stowarzyszenie zrobi wydawnictwem to może wydawać całkiem normalne legitymacje prasowe które w uzyskaniu akredytacji z reguły pomagają...
    Kolegów z klubu wrażego widuję na pokazach (ciężko ich nie zauważyć ) z przywieszkami (legitymacjami, identyfikatorami , whatever) Nikon Klub Polska i napisem Press czy jakoś tak...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jak się stowarzyszenie zrobi wydawnictwem to może wydawać całkiem normalne legitymacje prasowe które w uzyskaniu akredytacji z reguły pomagają...
    Kolegów z klubu wrażego widuję na pokazach (ciężko ich nie zauważyć ) z przywieszkami (legitymacjami, identyfikatorami , whatever) Nikon Klub Polska i napisem Press czy jakoś tak...

Eee tam. Mi legitymacja dziennikarska przydała się raz . Przy zakupie auta - zniżka dla dziennikarzy . Od dawna akredytacja odbywa się na podstawie zgłoszenia faksem czy mailem. Czasem wystarcza imię i nazwisko, czasem potrzebny numer dowodu.

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Eee tam. Mi legitymacja dziennikarska przydała się raz . Przy zakupie auta - zniżka dla dziennikarzy . Od dawna akredytacja odbywa się na podstawie zgłoszenia faksem czy mailem. Czasem wystarcza imię i nazwisko, czasem potrzebny numer dowodu.

Pozdrawiam...
    A czasami nie - list od redaktora, pisma różnorakie itp... Mnie osobiście jest zbędna, wystarczająco dużo akredytacji dostałem nie mając żadnej legitymacji ale niektórzy lubią mieć
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jeszcze ważne kto wystawia legitymacje - ja o swojej nie raz usłyszałem "a, to jakaś z internetu"
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony

Domyślnie

O legitymacjach, ich przydatności/nieprzydatności i ogólnie akredytacjach już na forum trochę było, do tej pory jednak chyba nie padł tam termin "stowarzyszenie". Pytanie brzmi więc: "Czy, jak i na ile może to zmienić/uprościć sprawę i jakie do tego będą potrzebne działania?". Nie trudno się domyślić, że pieczątka rozpoznawalnej (oby... i oby pozytywnie rozpoznawalnej) organizacji może niekiedy przeważyć sprawę. NKP coś osiągnął (?) -mamy tam jakieś kompetentne dojście? Słowo akredytacja może tutaj niepotrzebnie zawężać sprawę, ale dalej nie będę drążył, bo pojęcie mam o tym blade (dotąd poza moim obszarem zainteresowań). Narazie to tylko pomysł/sygnał dla "komitetu" i poniekąd materiał na... kolejny biuletyn... (a może to już było? ).

Mam nadzieję, że "komitet" zdecyduje się jednak otwarcie poinformować kiedy już powstanie jakiś szkic (nawet nie w pełnym zakresie) -podstawowe definicje (jak to nieszczęsne "my"), wstępne cele i kroki (podjęte i do podjęcia) oraz jakaś ich rama chronologiczna (nie mylić z "czasowa", bo z tym zawsze będzie kłopot).

Mnie osobiście zastanawia kwestia na jakim etapie należaołoby rozpocząć ewentualny dialog z Canon -iść z gotowym projektem /nie tylko logo/ czy zasygnalizować sprawę /kiedy? jak? komu?/ i zobaczyć jak "oni" to widzą (zważywszy zwiększoną tym razem determinację)?
    Ostatnio edytowane przez APP ; 16-10-2009 o 11:41

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Wprawdzie nie wiem kto, z kim i w jakim gronie jest komitetem, ale ja zadeklarowałem w rozmowie z Mellanem pomoc w stworzenie pierwszego "szkicu" statutu stowarzyszenia. Dysponuję wsparciem prawnika i jakąś tam znajomością tematu, więc w ciągu tygodnia powinienem mieć jakąś podstawę do dalszej analizy i dyskusji. Myślę że całość trzeba będzie potem rozbić na grupy (cele statutowe, struktura, itp.) i poddać merytorycznej dyskusji - a może i głosowaniu za pomoca jakiejś ankiety. Na pewno trzeba też będzie przedyskutować obowiązkową sprawę skłarbnika i składek. Choćby tylko w kontekście środków niezbędnych do zarejestrowania organizacji. Bo mimo dobrych chęci i ogromu pracy Mellana - JA NIE ZGODZĘ SIĘ NA TO, żeby brał na siebie koszty rejestracji. Choćby tymczasowo.

I wybaczcie mój subiektywny komentarz..
    Ale dzielenie się numerkami legitymacji, kiedy nie mamy jeszcze nawet nazwy klubu..
    Wiecie sami. Siakieś takie to dziecinne

-> miałem to samo napisać o legitymacjach, ale potem mnie tknęło że coś jest na rzeczy.. Tzn nie w kontekście akredytacji, ale zostawienia furtki dla przyszłej działalności jako "wydawnictwa" i ew. wydawania jakichś publikacji.

HOWGH

edit:
    Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Mnie osobiście zastanawia kwestia na jakim etapie należaołoby rozpocząć ewentualny dialog z Canon -iść z gotowym projektem /nie tylko logo/ czy zasygnalizować sprawę /kiedy? jak? komu?/ i zobaczyć jak "oni" to widzą (zważywszy zwiększoną tym razem determinację)?
    Nie wiem co myśli większość, ale ja osobiście jestem za postawieniem Canona przed faktem dokonamy. Mamy organizację, mamy aktywnych członków - negocjujemy. Wydaje mi sie, że wystarczająco dużo było już prób rozmów w kontekście planów i projetów na przyszłość. Efekt niestety wszystkim znany
    Postawienie ich przed faktem dokonanym, daje nam jeszcze jedną możliwość. W przypadku "olania" przez C.Polska, możemy uderzyć (np. wspólnie z Hazanem i grupą uderów z forum [cyferki, cyferki...]) do "mieżnonarodnej" korporacji. Może wtedy ktoś zmobilizuje naszych decydentów..?
    Ostatnio edytowane przez XLesio ; 16-10-2009 o 13:00
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

CLANON (Clan CANON)
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów