Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Dlaczego ma nie zawierać nazwy Canon?
    Canonier nie kojarzy się z aparatami/fotografią tylko z działami/armatami..
    poza tym klub będzie działał niejako równolegle z forum użytkowników aparatów firmy Canon więc dlaczego miałby się nie nazywać jakoś podobnie - w końcu nikoniarze mają Nikon Klub Polska , jest AlfaKlub związany z sony/minoltą więc czemu nie Canon Klub? Dywizja CB kojarzy się jednoznacznie z CB radiem więc też odpada.. wg mnie jak najbardziej wskazane jest żeby był w nazwie związek z marką sprzętu
    Tak mi się zdaje, że mądrze kolega prawi :-D. Tyle że nie wiem czy to jest kwestia konieczna do rozstrzygnięcia teraz.
    Co do nazwy to jeśli to będzie normalne zarejestrowane stowarzyszenie to zmianę nazwy musi zatwierdzić walne zgromadzenie i trzeba to rejestrować (czy zgłaszać) w sądzie i jest to też związane z kosztami.
    Tak czy tak mamy jeszcze czas na ostateczne rozstrzygnięcia w tym temacie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Zaproponujcie coś, a nie tylko komentujecie. Na wstępie zaznaczyłem że piszę do zainteresowanych, więc będąc wystarczająco zainteresowanym, można zabić parę szarych komórek aby zaproponować jakąś nazwę.
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Od początku używaliśmy nazwy Klub Canona.
    Canon Klub Polska przecież brzmi nieźle i profesjonalnie.
    Jestem za tym by pozostać przy logo i nazwie Canona...
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Proponuję wystosować do Canon Polska oficjalne pismo, napisane w taki sposób, by zostało ono przez nich odebrane jako konkretna petycja, że ludzie stojący za tym pomysłem podchodzą do sprawy jak najbardziej profesjonalnie. Jeżeli Canon przystanie na naszą propozycję utworzenia oficjalnego klubu, to tylko lepiej dla nas. Oczywiście nie może być mowy o jakiejkolwiek wewnętrznej kontroli klubu.
    Problem polega na tym, że z użytkowaniem - jakby nie było dość oficjalnym - nazwy zastrzeżonej, jaką jest CANON, może wiązać się a) z poniesieniem dodatkowych (niemałych) kosztów, b) mogą wystąpić trudności w uzyskaniu zgody ze strony władz Canon Polska. NikonKlubowi się udało, ale Nikon w Polsce jakoś tak od zawsze lepiej podchodził do klientów i inaczej ich traktował.
    Ja obstawiam raczej nazwę, która będzie jednoznacznie nawiązywać do aparatów marki Canon, ale będzie na tyle zmieniona, by nie naruszała ona praw co do zastrzeżonej nazwy. No, chyba że Canon Polska pójdzie na oficjalnie brzmiącą nazwę klubu.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Głowy nam CP nie urwie. Nie spróbujemy to się nie dowiemy
    Nikoniarzom się udało więc może warto będzie skorzystać z ich doświadczenia w tej materii.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fumar Zobacz posta
    A jak załatwili to z NKP, że porozumieli się z Nikon Polska? My tak nie możemy?
    Podejrzewam że kwestia osobowa. Inne podejście marketingu czy PR Nikona a Canona do użytkowników aparatów ich marki w naszym kraju .

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Można poprosić o tzw. patronat.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podzielam w pełni punkt widzenia h4ry i Sergiusza. Nie starajmy się być siłą marketingu, róbmy coś własnego, DLA NAS. Bądźmy czymś realnym, a nie bandą posiadaczy canonów domagających się z tego tytułu profitów.
    Odnajdźmy sens dla którego TO chcemy robić.

Edit: W kwestii numeracji
    62 numery są już zajęte, czyli dwucyfrowe są jeszcze jak najbardziej aktualne
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 15-10-2009 o 23:03
    C-F-K - forever

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Canon jak najbardziej powinien pojawić się w nazwie klubu. Wystąpić do CP nie zaszkodzi, choć w przeciwieństwie do Nikona Canon ma dużo większy zakres działalności (kamery, drukarki plotery itd) może pojawić się potrzeba zawężenia nazwy np. Canon Foto Klub aby nie kojarzyli nas z klubem miłośników kalkulatorów canona
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Uzależniony

Domyślnie

(...) Nie starajmy się być siłą marketingu, róbmy coś własnego, DLA NAS. Bądźmy czymś realnym, a nie bandą posiadaczy canonów domagających się z tego tytułu profitów. Odnajdźmy sens dla którego TO chcemy robić.
    Ja rozumiem szerszą perspektywę takiej działalności, ale ktoś tu chyba jednak trochę się zagubił/zagalopował... Narazie brakuje (??? -vide dalej) choćby roboczej oficjalnej definicji "nas", a "sens"...

...ja ponownie (link) uderzę w stronę zacieśnienia kontaktu z oczywistą firmą -lokalnych i krajowych towarzystw oraz kółek fotograficznych raczej nie brakuje, a żeby szerzyć jakąś (narazie także bliżej nieokreśloną) oświatę i rozwijać się artystycznie oraz jako społeczność nie trzeba rejestrować stowarzyszenia. Owszem, pomoże, ale IMO w tym wypadku jest celowe dla osiągania tych "innych" rzeczy (paradoksalnie -realnych). Przy całej tej "sile marketingu" na wyższe ideowo zapisy w statucie też jest sporo miejsca, w drugą stronę będzie już IMO nieco gorzej (kolejne "luźne" towarzystwo będzie miało mniejszą siłę przebicia gdy przyjdzie co do czego).

I znów -czy (zanim samo stowarzyszenie powstanie) jakieś informacje zostaną udostępnione w formie otwartej do dyskusji/wglądu dla potencjalnych zainteresowanych, czy do samego końca trzeba się będzie z góry deklarować (i z czym?) licząc na uchylenie rąbka tajnego biuletynu, w nadziei, że uda się tam znaleźć jakieś konkrety o celach i podjętych już działaniach (żeby mieć o czym w ogóle dyskutować)?

Wreszcie przypominam, że Canon robi nie tylko sprzęt foto/optyczny.
    W związku z powyższym, najbanalniejsza propozycja - Canon Foto Klub (CFK)
    "Canonierzy...", taaa, już chyba lepiej będzie wykombinować coś ze "świetlistością"
    EDIT: oxydum mnie ubiegł
    Ostatnio edytowane przez APP ; 16-10-2009 o 00:50

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów