Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Czym wyczyścić wizjer? (nie matówka,nie paprochy)

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Koledzy...niech sobie każdy czyści czym chce, może byc taśma samoprzylepna a nawet wiórki stalowe, mozna bawić się w różne wynalazki z większym lub mniejszym ryzykiem uszkodzenia czyszczonej powierzchni. Zastanawia mnie tylko przemożna chęć kombinowania w sytuacji kiedy czasem za niewielkie pieniądze ( niewielkie w stosunku do wartosci czyszczonego sprzętu) zakupić odpowiedni zestaw narzędzi do tego przystosowanych a jesli komuś zbyt drżą ręce to pozostaje serwis.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

A jakby tak zrobić dziurę w dekielku i podłączyć odkurzacz i odpalić na małym ssaniu? Robił tak ktoś?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    A jakby tak zrobić dziurę w dekielku i podłączyć odkurzacz i odpalić na małym ssaniu? Robił tak ktoś?
    Praw fizyki Pan nie oszukasz. :-) Odkurzacz zbiera tylko dlatego, że jest przepływ powietrza. Bez tegoż przepływu może tylko wytworzyć pewną próżnie, niezbyt doskonałą ale wystarczającą, żeby zabić niektóre drobnoustroje. Nic poza tym.

PS> przy odkurzaniu dywanu też tak jest. Jak rzęzi i się aż dławi to nie odkurza tylko wytwarza próżnię przez co trudniej przesunąć szczotkę po dywanie ale efekt odkurzania jest gorszy.

EDIT: zrób eksperyment - połóż sobie na ręce kawałek papieru i przytknij rękę do rury wyłączonego odkurzacza po czym go włącz. Potem niech ktoś wyłączy odkurzacz. Odkurzacz się zadławi a papierek dalej będzie na ręce
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 26-02-2011 o 21:13

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto

Domyślnie

Januzyu, teraz chyba trche przesadziłeś przecież przepływ powietrza będzie, po pierwsze, body nie jest aż tak szczelne a do dugie, nawet gdyby było to wystarczy odkręcić obiektyw albo dekielek z body zeby przepłuw był. Więc o to bym się nie matwił, natomiast nie wierzę w skutecznośc tej metody, no chyba że ktoś sobie zarty robi...z poważnych ludzi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    sorry...miało być "Januszu"... a wyszło cudactwo
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 26-02-2011 o 21:18 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Coś mi się wydaje, że za chwilę ten wątek przerodzi się w konkurs kto wymyśli bardziej absurdalny sposób czyszczenia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

ale dmuchanie gruszką przemieszcza tylko paprochy z jednego miejsca na drugie, jak je wydobyć na zewnątrz?

Miasto

Domyślnie

juz pisałem...Green Clean robi odkurzacze do aparatów

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja nie mówię ze mam doświadczenie bo czyscilem jedynie swój sprzęt i było to skuteczne, na syf na ściankach komory mam taki sposób, matryce czyscilem różnymi środkami dostępnymi na rynku i tanimi i drogimi a nie własnymi wynalazkami.

Dalej nie ma co sie spierać bez sensu bo każdy ma swoje zdanie a tak jak mówiłem ja nikogo nie namawiam
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    ale dmuchanie gruszką przemieszcza tylko paprochy z jednego miejsca na drugie, jak je wydobyć na zewnątrz?
    Dokładnie tak miałem.
    Po każdym dmuchaniu układ paproszków się tylko zmieniał jak w kalejdoskopie. Aż sięgnąłem po ten cholerny spray, którego wrogowi bym teraz odradzi. Teraz nauczyłem się żyć z tymi paprochami w zgodzie. W końcu i tak nie biorą udział w naświetlaniu zdjęcia. Jak się często zmienia szkła to już tak musi być !.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Można próbować gruchą wysysać ten brud. Mnie się nieraz udało.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów