Zacznę od tego że jestem całkiem zielona także proszę nie bić za głupie pytania
Przeglądałam poprzednie tematy jednak niestety jest tego tak dużo że ciężko znaleźć coś konkretnego no i każdy ma inne wymagania, dlatego też zakładam nowy, może komuś będzie się chciało skrobnąć trzy zdania, byłabym bardzo wdzięczna!:-D
Tak więc chcę kupić lustrzankę canona, waham się pomiędzy 40d a 550d, widzę że bardziej chwalony jest 40d jednak boję się kupić używany sprzęt, jestem oczywiście otwarta na propozycje innego body.
Planuję focić głównie psy w ruchu dlatego potrzebuję jakiś naprawdę fajny obiektyw ktory byłby w stanie sobie z tym poradzić, o ile w korpusach powiedzmy że zaczęłam jakoś ogarniać te sprawy to w obiektywach niestety raczkuje totalnie Na chwilę obecną wiem tylko, że mam szukać jak najjaśniejszego :razz: Sprawą drugorzędną jest jakaś fajna portretówka, do robienia zdjęć psom i ludziom ale to już na takiej zasadzie, że możliwie najlepsza za takie pieniądze jakie mi zostaną:-D
Do dyspozycji mam 5tys. Bardzo proszę Was o pomoc, to jednak sporo pieniędzy i zakup na parę dobrych lat, na pewno nie mogę przy wyborze zdac się na siebie

Pozdrawiam:-D