Witam,
posiadam lampę Metz 50 af1 ze stopką Nikona - czy istnieją jakieś przejściówki, pozwalające użyć ta lampę na aparatach Canona. Chodziłoby mi o użycie w trybie (nie tylko manualnym) eTTL-II itp.)
Witam,
posiadam lampę Metz 50 af1 ze stopką Nikona - czy istnieją jakieś przejściówki, pozwalające użyć ta lampę na aparatach Canona. Chodziłoby mi o użycie w trybie (nie tylko manualnym) eTTL-II itp.)
pewnie będzie to stopka SCA3102. albo coś w tym temacie.
Lampa 50 AF-1 nie należy do systemu SCA. W tej lampie nie ma możliwości wymiany stopki, więc odpowiedź niestety brzmi nie.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
przepraszam, pomyłka!!! przecież ta lampa nie ma wymiennej stopki. pewnie wymiana softu nie wiele pomoże.
Nic nie pomoże bo jest inny rozkład styków w tych systemach. Jedyne co pomoże to allegro i kupić do Canona.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak rozumiem, łudziłem się, że może jest jakiś wynalazek realizujący coś takiego - chociaż zdawałem sobie,że jest to mało prawdopodobne. Dziękuję za odpowiedzi.
czasem jest tak, że styk wyzwalający lampę (duży środkowy) działa w innych systemach, więc albo lampa będzie działała w manualu, albo będzie zwarcie w puszce