Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Canon 100 f/2.8 z L czy bez L?

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie (p)odpowiedzi. Przez całą noc dzisiaj śniłam, że robię zdjęcia w Łazienkach Elką właśnie, chyba nie mogę zignorować tych wszystkich sygnałów
    A tak na poważnie, szkło jest na allegro w dobrej cenie, tyle że bez podbitej gwarancji (prywatny import z Niemiec). Opłaca się ryzykować?

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grecki_chor Zobacz posta
    Dziękuję za wszystkie (p)odpowiedzi. Przez całą noc dzisiaj śniłam, że robię zdjęcia w Łazienkach Elką właśnie, chyba nie mogę zignorować tych wszystkich sygnałów
    A tak na poważnie, szkło jest na allegro w dobrej cenie, tyle że bez podbitej gwarancji (prywatny import z Niemiec). Opłaca się ryzykować?
    Dla tych 200 zł :wink: różnicy ja bym nie ryzykował, chyba, że gość jest na 100% pewny(znasz go osobiście) i załatwi gwarancję jak będzie potrzeba.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do samej różnicy : miałem 100 USM macro (optycznie bardzo dobre szkło) i sam musisz zdecydować czy warto dopłacić 1k do stabilizacji, uszczelnień, i wersji L.
    Osobiście wolę ogniskową w macro z zakresu 150-180 mm.
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 20-02-2011 o 11:54 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

No właśnie nie 200 a 450 Jak to mawia mój kolega: Widziałaś kiedyś zepsuty obiektyw canona? (Tak, jak mi upadł na beton )

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Nie podbita karta to nic nowego, ważne żeby był dowód zakupu,rachunek ze sklepu.
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grecki_chor Zobacz posta
    No właśnie nie 200 a 450 Jak to mawia mój kolega: Widziałaś kiedyś zepsuty obiektyw canona? (Tak, jak mi upadł na beton )
    Zapewniam Cię, że wbrew pozorom wiele może się zdarzyć , a beton to ostateczność .

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Mogę udzielić wyważonej odpwiedzi na tego typu pytania (który obiektyw i czy warto gwarancję) ale potrzebuję dodatkowych informacji.

Tecniczne sprawy są nieistotne, bo to powszechnie wiadomo.

Ile zarabiasz? Czy masz zaciągnięte pożyczki, długi? Ile i ile płacisz miesięcznie? Dom, mieszkanie -- ile? Sytuacja rodzinna -- dzieci , mąż ile zarabia? Ile masz oszczędności w banku? Wiek, jakie szanse na emeryturę, ile? Pważne kłopoty ze zdrowiem? Profil psychologiczny -- skłonnosci do ryzyka, depresji ?

Domyślnie

Hehe, ale to tylko obiektyw a nie kamienica na Starówce Zapytałam o rękojmię, ale pewnie skończy się na egzemplarzu z gwarancją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Róznica jest zauważalna przede wszystkim w:
    1.wymiarach - eLa jest nieco dłuższa i "szczuplejsza" :-)
    2.solidności budowy - eLa ma korpus magnezowy i uszczelnienia
    3.obecnościa stabilizacji
    Różnice w jakości optycznej wg testów istnieją, ale w amatorskiej fotografii IMO są pomijalne.
    Czy warto za te różnice zapłacić 1kpln Ja uznałem, że tak. Ty musisz ocenić to sam :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Porównanie o którym napisałem wyżej dostyczy 100/2,8Macro USM. 100/2,8 bez USM nie miałem nigdy w rękach.

No ja bym dobrze sprawdził, bo według mnie jest ona PLASTIKOWA

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMB Zobacz posta
    No ja bym dobrze sprawdził, bo według mnie jest ona PLASTIKOWA
    Z tego co wiem Sunders ma ten obiektyw i ma rację co do obudowy, z tego co ja sprawdziłem (nie mam tego obiektywu) jest na pewno magnezowa :-D.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta
    Akurat tak się złożyło, że wczoraj przeglądałem filmy tego użytkownika na YT i proszę Akurat filmik dla Ciebie:
    http://www.youtube.com/user/DigitalR.../2/njqTFlMiGLQ
    Dla mnie różnica w jakości zarówno zdjęć jak i wykonania warta jest dopłaty...
    wiecie co.. normalnie az mi ciarki przeszly po obejrzeniu tego filmiku (chodzi mi o test uszczelnien)
    to, ze eLka jest uszczelniona to wiadomo z samej "definicji" L
    ale ze koles oblal woda 5DmkII !?
    jakim cudem nic sie z puszka nie stalo?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów