Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Canon 20D vs Nikon D200

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Canon ma nieco "niestandardowy" pogląd na czułość ISO niż inni producenci - to samo ISO u Canona odpowiada nieco większemu u reszty.
    A może to reszta oszukuje?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    A może to reszta oszukuje?
    Wedlug Foto Magazine jedynie w Nikonie ISO sa prawdziwe, Minolta ma w rzeczywistosci mniejsze, Canon wieksze.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dlatego muflon napisał, że w rzeczywistości w Canonie dostajesz dodatkową funkcjonalność za friko. A do tego gdyby "znormalizować" czułości, to porównując szumy dla identycznych ustawień Nikon wypadał by zdecydowanie gorzej niż się powszechnie uważa (a jak jest każdy wie)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Wedlug Foto Magazine jedynie w Nikonie ISO sa prawdziwe, Minolta ma w rzeczywistosci mniejsze, Canon wieksze.
    Ponieważ admin zamknął wiadomy wątek odpiszę Ci tutaj: u mnie na podwórku na takich jak Ty wołano po prostu: podpierdalacz.
    A tym, którzy się wpieprzali między wódkę a zakąskę nie mając pojącia w temacie zwyczajnie dawało się po gębie.
    Teraz możecie mnie zbanować

A co do czasów naświetlania, to kto jeszcze mierzy zewnętrzną fleszmiarką?
    Nawet pracując w studio korzystam z światłomierza wbudowanego w aparat. Więc porównując aparaty: chyba najlepiej wybrać ten, który przy tych samych czasach daje najwięcej, co?
    Jarek

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Ponieważ admin zamknął wiadomy wątek odpiszę Ci tutaj: u mnie na podwórku na takich jak Ty wołano po prostu: podpierdalacz.
    A tym, którzy się wpieprzali między wódkę a zakąskę nie mając pojącia w temacie zwyczajnie dawało się po gębie.
    Teraz możecie mnie zbanować
    Lepiej zastanow sie nad swoja kultura osobista, ban tu nic nie pomoze. EOT.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    chyba najlepiej wybrać ten, który przy tych samych czasach daje najwięcej, co?
    Przeciez nic innego nie twierdze, podalem wylacznie suchy fakt, wyczytany w magazynie foto. END.

Uprawnienia umieszczania postów