Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 161

Wątek: Wybór analoga

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suluf Zobacz posta
    Co to jest bateria pozioma ?
    Pisałem szybko byłem już na wybiegu , chodziło o poziom baterii

zamontowałem już nową, wszystko działa widać to był już kres wcześniejszej.

To co mnie najbardziej denerwuje to te baterie, ich cena i żywotność, a gripów do 3-jki albo nie widzę w cale, albo mają kosmiczne ceny :/

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

No OK nie chcialem sie zbytnio rozpisywac .
    EOS 3 to super aparat i warto sie nim zainteresowac. Chcialbym taka wersje ale cyfrowa i kropka. Analogowy EOS 3 spedza ze mna kolejne lata i tak dlugo jak beda 35mm filmy to bedzie w mojej torbie
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Grip do 3 w polsce to albo pb-e2 za 500 lub 600zł lub bp-e1 (na allegro facet sprzedaje jako pb-e1) za 250zł
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Ja obecnie tylko ten chyba znalazłem

http://allegro.pl/canon-power-drive-...461484365.html

a jak wygląda sytuacja z czuwaniem, cały czas wyświetla liczbę zrobionych klatek nie da się tego zupełnie wyłączyć jak się dłuższy czas nie używa?

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Sorki ale moj EOS 3 krzyczy o baterie po ok 40 rolkach wiec nie wiem z czym masz problem
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Sorki ale moj EOS 3 krzyczy o baterie po ok 40 rolkach wiec nie wiem z czym masz problem
    Nie wiem właśnie o co tu chodzi, na 2 nowych bateriach zrobiłem 2 x 36 klatek i chyba 3 x 24 to trochę mało :/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suluf Zobacz posta
    Grip do 3 w polsce to albo pb-e2 za 500 lub 600zł lub bp-e1 (na allegro facet sprzedaje jako pb-e1) za 250zł
    Całkiem niezła cena jak za kompletny grip, skoro za GR-E2 trzeba dać ze dwie stówki
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Za jakiś czas powinny się znowu pojawić.
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

moim zdaniem jeśli kupujemy analoga mając już cyfrę to najczęściej kupujemy ten aparat dla przyjemności. Miałem wcześniej 30-tkę plus grip ale oprócz tego, że zapisywał na kliszach to nie miał nic w sobie szczególnego w porównaniu do cyfry. Teraz mam AE-1 i bardzo polecam ten aparat a także A-1. Aparat metalowy prawie, że niezniszczalny można go byle gdzie wrzucić, fajne szkiełka FD są mega tanie więc też można coś ciekawego wyhaczyć. Osobiście za swój AE-1 plus 50-tka 1.8 plus lampa i skórzane etui zapłaciłem chyba 200 pln. Naprawde mała inwestycja ale super sprzęt.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robinq Zobacz posta
    moim zdaniem jeśli kupujemy analoga mając już cyfrę to najczęściej kupujemy ten aparat dla przyjemności. Miałem wcześniej 30-tkę plus grip ale oprócz tego, że zapisywał na kliszach to nie miał nic w sobie szczególnego w porównaniu do cyfry. Teraz mam AE-1 i bardzo polecam ten aparat a także A-1. Aparat metalowy prawie, że niezniszczalny można go byle gdzie wrzucić, fajne szkiełka FD są mega tanie więc też można coś ciekawego wyhaczyć. Osobiście za swój AE-1 plus 50-tka 1.8 plus lampa i skórzane etui zapłaciłem chyba 200 pln. Naprawde mała inwestycja ale super sprzęt.

Ja miałem początkowo w planach właśnie AE-1 , jednak w dużej mierze to przez inny system zrezygnowałem, chcieć porobić czasami portrety to i jedno szkło wystarczy, ale jak się ma ochotę spróbować różnych rzeczy analogiem to już gorzej, a wozić ze sobą 2 korpusy i do każdego po 4 szkła to już problem , druga sprawa tutaj wystarczyła że kupiłem body i mam juz 4 szkła do niego . Fakt faktem że AE-1 bardzo mi się podoba, i oile eos 3 jest spory to tutaj śmiało można miec jako dodatkowe body wsadzić w kieszeń i w drogę Chociaż jeszcze bardziej polecano mi pentaxa do takich cełów .

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów