Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 161

Wątek: Wybór analoga

Domyślnie

Dzięki FlatEric, na wikipediach nie jest to rozgraniczone.
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeśli można, to jaką macie opinię o Canonie T90? Chciałbym go kupić ale już tyle się naczytałem o jego usterkowości, że to chyba w zasadzie aparat, który jest skazany na awarię. Ciągle mnie męczy sprawa "błędu EEE". Jak to do końca jest z tą migawką, blokuje się, zacina ze względu na to że jest rzadko używana i brudna czy nawet w regularnie używanych i zadbanych egzemplarzach?

Części zamiennych nowych chyba nigdzie nie ma do tego modelu? Ktoś jeszcze w ogóle umie wykonać serwis migawki/baterii wewn. w Polsce?

Trochę szkoda że ten zaawansowany model zdaje się padać ofiarą swojej innowacyjności, a cała masa w pełni mechanicznych aparatów, dużo starszych, po prostu działa.
    Ostatnio edytowane przez tomekd2 ; 16-08-2011 o 00:51

Domyślnie

mam t90 dziala i sie nie psuje od 1,5 roku

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

ja też mam T90 i póki co działa a swoje lata ma i żadnych błędów nie wyświetla . Wg mnie najlepszy z mocowaniem FD. Trudno o polską instrukcje obsługi co przekłada się na konieczność eksperymentowania, ale wystarczy tydzień żeby opanować funkcje. Trochę zbyt "wrażliwy" spust migawki i niezbyt ergonomiczne umieszczenie przycisków świateł i cieni. Żeby obsłużyć te dwa przyciski spust migawki musi być wciśnięty do połowy a wsuwanie kciuka pod oko przyłożone do wizjera często powoduje wyzwolenie migawki. To akurat mnie wkurza

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czyli może oglądając oferty w sieci nabrałem błędnego przekonania o dużej awaryjności tego modelu. Częściej też ktoś pisze, że ma problem ze sprzętem niż, że jest zadowolonym użytkownikiem od lat i sprzęt świetnie działa

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

najlepszy canon ever made a moze i w ogóle najlepsza lustrzanka ever made, awaryjność ??? popatrz sobie na nowe cyfraki jak padają a ten model ma 25 lat i chodzi przynajmniej mi ,woda piasek ,kilka poważnych uderzeń ,ze dwa upadki ,cały poobijany ale działa , i kupiony jako ostro uzywany.

Adso ,nie wiem o czym mówisz bo ergonomia tego aparatu to jest bajka akurat .
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    No cóż jednemu pasuje drugiemu nie, tu nie ma jakichś sztywnych zasad.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    najlepszy canon ever made a moze i w ogóle najlepsza lustrzanka ever made, awaryjność ??? popatrz sobie na nowe cyfraki jak padają a ten model ma 25 lat i chodzi przynajmniej mi ,woda piasek ,kilka poważnych uderzeń ,ze dwa upadki ,cały poobijany ale działa , i kupiony jako ostro uzywany.

mówię o dwóch przyciskach ze strzałeczkami, którymi można dodać bądź ująć czas naświetlania. Działają tylko wtedy kiedy spust migawki wciśnięty jest do połowy. Trzymając aparat przy oku trudno nie wyzwolić migawki kiedy manipuluje się tymi przyciskami. Może jest na to jakiś sposób, póki co nie znalazłem. Jak wspominałem już spust migawki jest wyjątkowo "wrażliwy". O tym mówię.

A co do tego jaka lustrzanka jest najlepsza to... pewnie znalazłoby się trochę lepszych tyle że może nie za te pieniądze... i nie w tym formacie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    mówię o dwóch przyciskach ze strzałeczkami, którymi można dodać bądź ująć czas naświetlania. Działają tylko wtedy kiedy spust migawki wciśnięty jest do połowy. Trzymając aparat przy oku trudno nie wyzwolić migawki kiedy manipuluje się tymi przyciskami. Może jest na to jakiś sposób, póki co nie znalazłem. Jak wspominałem już spust migawki jest wyjątkowo "wrażliwy". O tym mówię.
    Kupiłem T90 i mam ją dosłownie dwa dni w użytkowaniu, więc proszę o wyrozumiałość jeśli nie zrozumiałem do końca sytuacji, ale wydaje mi się że można używać tych guziczków ze strzałeczkami bez wciśniętego spustu do połowy. Zamiast spustu wystarczy nacisnąć ten mały guziczek pomiędzy spustem a pokrętłem i wtedy używać strzałek (tryb pomiaru światła punktowy). Ale pewnie nie o tym pisałeś.

Bywalec

Domyślnie

http://carewicze.republika.pl/T90.htm
    tutaj jest o T90 i innych
    Mój T90 - migawka zawiesiła się w górnym położeniu i trzeba wymienić jakieś "poduszeczki" ale mam jeszcze A1 i T70 sprawne to mam czym się bawić

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów