Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 161

Wątek: Wybór analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    jak chcesz zostać przy canonie to bierz T90 na sytem fd , masz takumra dokupisz sobie przjsciówke FD.M42 za grosze i bedziesz działał
    Tak ale to wiąże sie z zakupem kolejnych szkieł a tak do dyspozycji będe miał już swoje EF... samym takumarem nie podziałam bo chce naświetlać różnymi ogniskowymi...

Swoją drogą to ciekawe zagadnienie ze osoba która pojecia zielonego nie ma o tradycyjnej fotografi za multiekspozycyjne zdjecia sie zabiera ...
    W cyfrze ma to np Nikon... w Canonie nie znalazłem... a photoshop nigdy mnie nie pociągał ;]
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pelson Zobacz posta
    Tak ale to wiąże sie z zakupem kolejnych szkieł a tak do dyspozycji będe miał już swoje EF... samym takumarem nie podziałam bo chce naświetlać różnymi ogniskowymi...

W cyfrze ma to np Nikon... w Canonie nie znalazłem... a photoshop nigdy mnie nie pociągał ;]
    wiesz zdjecia multiekspozycjne nie jest to prosta sprawa ,to juz fotografia artstyczna i przed zrobieniem fotki w tej technice musisz juz miec gotowy projekt w głowie,co bedziesz fotografował ,ile klatek nakladasz ,ktore z nich mają byc bardziej widoczne itd ,z czrno białą w miare prosciej ale z kolorem w multiekspozycji to juz prawdziwe schody,tylko dla miszczów .wiesz to sie wiaże z odpowidznimi korekcjami przy naświetlaniu kadrów ,dlatego gotowa wizja jest najwazniejsza przed zrobieniem zdjecia :-D
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiesz zdjecia multiekspozycjne nie jest to prosta sprawa ,to juz fotografia artstyczna i przed zrobieniem fotki w tej technice musisz juz miec gotowy projekt w głowie,co bedziesz fotografował ,ile klatek nakladasz ,ktore z nich mają byc bardziej widoczne itd ,z czrno białą w miare prosciej ale z kolorem w multiekspozycji to juz prawdziwe schody,tylko dla miszczów .wiesz to sie wiaże z odpowidznimi korekcjami przy naświetlaniu kadrów ,dlatego gotowa wizja jest najwazniejsza przed zrobieniem zdjecia :-D
    Nie przesadzasz trochę czasem? Przecież to nie jest żadna matematyka wyższa
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

z czym niby tak przesadziłem ? :-D dla niektórych zrobic zdjecie bez autofokusa to juz wyzsza szkoła

Domyślnie

Jakoś na Eosem 300 na fuji superia robiłem mutli ekspozycje i nie miałem problemów z naświetleniem i kolorami. Dodam, że moje doświadczenie było wtedy zerowe. Także bez magii się obędzie.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

z czym niby tak przesadziłem ?
    Z tą wyższą szkołą oczywiście, znajomość ułamków na poziomie 4 czy 5 klasy podstawówki wystarcza w zupełności
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ja nie mówie o nałozeniu na siebie kliku klatek zeby nie prześwietlić czy niedoświetlić tylko ogólnie o wyrazie artystycznym pracy multiexpozycjnej :-D

Domyślnie

Bo przy jedno-ekspozycyjnych zdjęciach wyraz artystyczny i pomyślenie przed naciśnięciem spustu nie jest wymagane. Fakt, jest tu pewna logika. Brnijmy w to dalej to zaraz w hydeparku wyląduje
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zieli33 Zobacz posta
    Bo przy jedno-ekspozycyjnych zdjęciach wyraz artystyczny i pomyślenie przed naciśnięciem spustu nie jest wymagane. Fakt, jest tu pewna logika. Brnijmy w to dalej to zaraz w hydeparku wyląduje
    ?????

Domyślnie

jeśli coś mogę polecić to moim zdaniem, znakomity stosunek jakości do ceny oferuje EOS 620. mocna, metalowa obudowa, zgodność z obiektywami EF, intuicyjna obsługa. Na Allegro można trafić w znakomitym stanie za zaledwie 150-200 pln. kupiłem i jestem niezwykle zadowolony.
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów