Cytat Zamieszczone przez Endriu86 Zobacz posta
Może o wywoływaczach później...

EOS 3 jest głośny...
Lustro klapie jak w Pentaxie 6x7

EOS 30 ( czy 33 ) jako jeden z nielicznych ma paskowe przeniesienie napędu z silniczka.
Jest cichy, ma Eye Control, bardzo wygodnie rozmieszczone "kontrolki" oraz potrafi coś, czego EOS 3 nie da rady...ma kompensację wbudowanej lampy błyskowej.

EOSa 33 z BP-300 znajdziesz w tej cenie bez problemu.

PZDR

i właśnie z powodu tych braków to eos 3 jest 2 razy droższy od 30-tki

jeśli chodzi o głośność, ja tam lubię ten dźwięk

dla mnie to marny argument chyba że miałbym robić nim zdjęcia tylko i wyłączne w miejscach gdzie ma być zupełna cisza lub chce być niezauważalny ale do tego to raczej używa się innych aparatów .
Kościół czy podobne uroczystości kościelne to teraz przede wszystkim cyfra, analog okolicznościowo więc okolicznościowo to może sobie być głośny a do reporterki to znacznie mniejsze aparaty, z nowu przyroda hmm z dobrym zoomem można spokojnie sobie siedzieć w krzakach, a jeśli chodzi o makro robaki i tak mają gdzieś ten dźwięk

i dobrze służy jako model

http://img203.imageshack.us/i/vero650.jpg/

ale osobiście myślę że jeśli ma się już system canona, to po prostu kwestia jaką sumę chce się przeznaczyć na analoga , przy obecnych cenach najslabsze modele mozna odrzucic a juz za sume nawet ponizej i do 300 pln wybor spory i jak czytam uzytkownicy zadowoleni wiec przy malym użytkowaniu chyba nie ma sensu marzyć o 1 V