Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 161

Wątek: Wybór analoga

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pelson Zobacz posta
    Dzięki wszystkim za wskazówki... już zacząłem rozglądać się na allegro za eos'em 50 lub 100.

Pozdrawiam!
    Tak z ciekawosci dlaczego 50 , 100 ?
    Bardzo popularne sa jeszcze 30, 33.

Jak masz pytania co do 30+grip, pytaj odpowiem. Choc dopiero 4 klisze robie, więc za dużo nie powiem.
    Ostatnio edytowane przez retter ; 17-06-2011 o 22:53

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Moim zdaniem nie warto pakować się w 100, w 50E też nie za bardzo - skoro są 30(V)/33(V)... No chyba, że kluczowa jest cena.
    Nie wiem co i jak zamierzasz fotografować, ale 50E ma dość wolne ustawianie ostrości (różnicę widać nawet w porównaniu do 300V) i taki sobie pomiar matrycowy, szczególnie przy kadrach poziomych. Jest do tego zdecydowanie duży, choć - zwłaszcza z BP-50 - bardzo wygodny. 30/33 ma podobno (nie miałem okazji ich bezpośrednio porównać) ciemniejszy celownik, brak mu magicznego czerwonego światełka i ma wg mnie za duża prędkość zdjęć seryjnych - poza tym jest lepszy chyba we wszystkim.

Pzdr

Grzesiu
    Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 17-06-2011 o 22:42
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    Moim zdaniem nie warto pakować się w 100, w 50E też nie za bardzo - skoro są 30(V)/33(V)... No chyba, że kluczowa jest cena.
    Otóż to! 50e to wydatek miedzy 50-100 zł a 3X to już jakies 200-300... głównie siedzę w cyfrze a analog potrzebny do póki co jednego projektu który mam w głowie w którym i bez autofocus'a dałbym rade ;] jak pisałem wcześniej głównie zależy mi na multiekspozycji
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

jak chcesz zostać przy canonie to bierz T90 na sytem fd , masz takumra dokupisz sobie przjsciówke FD.M42 za grosze i bedziesz działał ,bardzo dobrze miezy swiatło z niesystemowymi obiektywami takze poprzez filtry nawet IR,a tak wszystko ma na wyposazeniu ,tylko inwencja fotografa jest potrzebna sprzet da rade. A multiexpozycja to jest naswietlanie jednej klatki wiele razy,z regoły 9 razy ale mozna to ominąć i naswietlac dowolną ilość, nie ma aparatu który umozliwia wrócenie do wcześniej naświetlonej klatki ,multiekspozycje robi sie sie tylko na klatce która akurat jest,lepiej cyfrą sie pobawic w takie sparwy w szopie.Jesli chcesz wracać do poprzednich klatek to tylko sredni format zostaje z kilkoma dupkami na przykład jakas Mamiya.Mionolty wysokie bodaj odmierzały ilosc pozostałych klatek na filmie od tyłu ale to nie ma nic wspólnego z wracaniem do juz naswietlonych i przewinietych.Swoją drogą to ciekawe zagadnienie ze osoba która pojecia zielonego nie ma o tradycyjnej fotografi za multiekspozycyjne zdjecia sie zabiera ...
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja bym dodał że 50E ma dziwne zabezpieczenie koła nastaw, bo ludzie często o nim zapominają i je urywają.
    Naprawa o ile pamiętam do 50-100zł, ale bliżej 50tąki.

Nie wiem jak 50E ale 30 ma całkiem cichą migawkę.
    Ostatnio edytowane przez retter ; 17-06-2011 o 23:00

Domyślnie

Jakoś na Eosem 300 na fuji superia robiłem mutli ekspozycje i nie miałem problemów z naświetleniem i kolorami. Dodam, że moje doświadczenie było wtedy zerowe. Także bez magii się obędzie.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Domyślnie

Bo przy jedno-ekspozycyjnych zdjęciach wyraz artystyczny i pomyślenie przed naciśnięciem spustu nie jest wymagane. Fakt, jest tu pewna logika. Brnijmy w to dalej to zaraz w hydeparku wyląduje
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zieli33 Zobacz posta
    Bo przy jedno-ekspozycyjnych zdjęciach wyraz artystyczny i pomyślenie przed naciśnięciem spustu nie jest wymagane. Fakt, jest tu pewna logika. Brnijmy w to dalej to zaraz w hydeparku wyląduje
    ?????
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Domyślnie

jeśli coś mogę polecić to moim zdaniem, znakomity stosunek jakości do ceny oferuje EOS 620. mocna, metalowa obudowa, zgodność z obiektywami EF, intuicyjna obsługa. Na Allegro można trafić w znakomitym stanie za zaledwie 150-200 pln. kupiłem i jestem niezwykle zadowolony.
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jezyor Zobacz posta
    jeśli coś mogę polecić to moim zdaniem, znakomity stosunek jakości do ceny oferuje EOS 620. mocna, metalowa obudowa, zgodność z obiektywami EF, intuicyjna obsługa. Na Allegro można trafić w znakomitym stanie za zaledwie 150-200 pln. kupiłem i jestem niezwykle zadowolony.
    Tylko trzeba trafić na nie utlenione amortyzatory migawki... Bo to plaga tego modelu. Objawia się czarną mazią na listkach migawki, z czasem migawka przestaje trzymać czasy lub nierówno naświetla. Wymiana tego aktualnie jest dość droga w serwisie a samemu tego chyba nie zrobisz...

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów