Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 106

Wątek: Czy metz'e to "totalny szajs"?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

[QUOTE=ajma;942975]Również używam 48AF-1 od około 2 tygodni i jest ok. Pojawiło się nawet nowe oprogramowanie do tego Metza dodające tryb servo
    http://www.metz.de/en/photo-electron...tal/canon.html

Sorki za lekki offtop ale co daje tej tryb servo ? Ma to jakis związek z trybem servo ostrzenia ?

Dopiero zaczyna Awatar ajma
    Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

Sorki za lekki offtop ale co daje tej tryb servo ? Ma to jakis związek z trybem servo ostrzenia ?
    Tryb servo to funkcja prostej fotoceli (na pierwszy błysk)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedź, zainstalowałem nowy firmware i funkcja działa. Fajna sprawa:-D

Domyślnie

ajma- jesteś pewien na stronie metza piszą tak "Servo mode with preflash suppression possible." błysk pomiarowy wbudowanej lampy nie wyzwala metza, natomiast wyzwala mi fotocele własnej roboty.

Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

Ja zainstalowałem i działa - to jest funkcja prostej fotoceli - musisz oczywiście odpowiedni tryb lampy wybrać: tryb servo M

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    to co tu napisałeś nie jest do końca prawdą. gdy błyskam lampą wbudowaną metz w trybie servo odpala się przy drugim błysku, tzn pomija błysk pomiarowy.

Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

No teraz to testuję i chyba masz rację, przepraszam, ze w prowadziłem w błąd. Musze to jeszcze przetestować jak to działa.

Domyślnie

spoko, zastanawiam się tylko dlaczego gdy ustawie czas np 1/40 lub dłuższy i 2 kurtynę odpala mi przy co 2 fotce, czyżby już za długie odstępy miedzy błyskami i błędna ocena który to błysk pomiarowy?

Domyślnie

Ja przeżyłem dwa systemy z Metzem
    Pentax- najpierw 48 po dłuższym czasie zamiana na 58
    Teraz wiadomo Canon- Metz 58
    W studio wali jako dodatkowa lampa,fotografia okolicznościowa(śluby,chrzesty, urodziny u ciotki itp)

mióddddddd:-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.
    Dzisiaj właśnie przyszła do mnie nowa lampka Metz 48 Af-1. Na wstępie podkreślam, że przeczytałem instrukcję, jednak nie wiem jak ustawiać moc błysku w trybie SL. Lampę chcę wyzwolić radiówką youngnuo 602 i zdaję sobie sprawę że w tym wypadku działa tylko manual.
    Jednak problem tkwi gdzie indziej. Jak włączę tryb M to wiem jak ustawić moc błysku, jednak gdy nacisnę na raz +i- i włączę tryb SL to w tym momencie kompletnie nie wiem jak zmieniać moc błysku.
    Z góry dziękuje za odpowiedź

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów