Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 106

Wątek: Czy metz'e to "totalny szajs"?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar ajma
    Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

No teraz to testuję i chyba masz rację, przepraszam, ze w prowadziłem w błąd. Musze to jeszcze przetestować jak to działa.

Domyślnie

spoko, zastanawiam się tylko dlaczego gdy ustawie czas np 1/40 lub dłuższy i 2 kurtynę odpala mi przy co 2 fotce, czyżby już za długie odstępy miedzy błyskami i błędna ocena który to błysk pomiarowy?

Domyślnie

Ja przeżyłem dwa systemy z Metzem
    Pentax- najpierw 48 po dłuższym czasie zamiana na 58
    Teraz wiadomo Canon- Metz 58
    W studio wali jako dodatkowa lampa,fotografia okolicznościowa(śluby,chrzesty, urodziny u ciotki itp)

mióddddddd:-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.
    Dzisiaj właśnie przyszła do mnie nowa lampka Metz 48 Af-1. Na wstępie podkreślam, że przeczytałem instrukcję, jednak nie wiem jak ustawiać moc błysku w trybie SL. Lampę chcę wyzwolić radiówką youngnuo 602 i zdaję sobie sprawę że w tym wypadku działa tylko manual.
    Jednak problem tkwi gdzie indziej. Jak włączę tryb M to wiem jak ustawić moc błysku, jednak gdy nacisnę na raz +i- i włączę tryb SL to w tym momencie kompletnie nie wiem jak zmieniać moc błysku.
    Z góry dziękuje za odpowiedź

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie czytałam wątku, ale na pytanie w temacie mam gotową odpowiedź.

Gdy tylko pojawił się dwupalnikowy Metz 58, kupiłam go za ciężką kasę, sprowadziwszy z Niemiec.
    Czytaliście o wybuchających palnikach w serii dedykowanej do Canona?
    Otóż mi wybuchł dwukrotnie.

W reklamację bawiłam się tylko za pierwszym razem - z racji sprowadzania z Niemiec trwało to bagatela 4 miesiące.

W międzyczasie przeszłam na lampy Canonowskie i powiem krótko - w nosie mam efekty dwóch palników, jeśli skutkuje to fajerwerkami i stanem przedzawałowym.

Dla mnie owszem - "totalny szajs".

Domyślnie

trafiłaś na wadliwą serię i tyle w temacie, wada ta została wyeliminowana i w późniejszych egzemplarzach nie występuje. ja mam swoją 58 od około roku i nic się z nią złego nie dzieje

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    trafiłaś na wadliwą serię i tyle w temacie, wada ta została wyeliminowana i w późniejszych egzemplarzach nie występuje. ja mam swoją 58 od około roku i nic się z nią złego nie dzieje
    Wybuchający palnik to coś więcej niż jakaś tam usterka. To prawdziwa wtopa dla firmy mającej tak duże aspiracje.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Miałem kiedyś Metz 45 CT 5 i intensywnie eksploatowałem go przez prawie 10 lat. Nie powiem raz mnie zawiódł podczas fotografowania jakiegoś prezesa banku. Ale jestem mu w stanie to wybaczyć. To był kawałek naprawę solidnego sprzętu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Wybuchający palnik to coś więcej niż jakaś tam usterka. To prawdziwa wtopa dla firmy mającej tak duże aspiracje.
    mnie interesuje jakie są teraz, a nie jakie były.

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wiesz, jeśli podczas wizyty w zoo tygrys wylezie z wybiegu i odgryzie mi nogę (i będzie tak odgryzał przez okres prawie 2 lat różnym odwiedzającym), to mimo że dyrekcja wprowadzi w końcu konieczne "poprawki" w zabezpieczeniach ja tam po prostu nie wrócę.
    Nie musisz się zgadzać z tą filozofią, ale dla mnie ta firma przepadła.
    Nie dlatego, że palnik mi wybuchł.
    Dlatego, że wybuchł dwa razy pod rząd, dlatego, że na początku migano się z reklamacją i dlatego, że komunikat Metz wydał o ile dobrze kojarzę dopiero po prawie 2 latach.
    Tak się klientów nie traktuje.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów