Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 106

Wątek: Czy metz'e to "totalny szajs"?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Czy metz'e to "totalny szajs"?

Wycięte z: http://canon-board.info/showthread.php?p=935965

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta

Metzy nie polecam, ni ni ni,
    A czemuż to :grin
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-02-2011 o 02:20
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jak to nie wymaga potwierdzeń . Jak piszesz na publicznym forum tak kategoryczne opinie to wartałoby to jakoś uzasadnić. Pomijam już że jesteś niekonsekwentny, bo początkowo piszesz tak jakby dotyczyło to wszystkich lamp tej firmy po czym kilka postów dalej już się okazuje że są wyjątki. Coś mało to wiarygodne.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-02-2011 o 02:27
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jak to nie wymaga potwierdzeń . Jak piszesz na publicznym forum tak kategoryczne opinie to wartałoby to jakoś uzasadnić. Pomijam już że jesteś niekonsekwentny, bo początkowo piszesz tak jakby dotyczyło to wszystkich lamp tej firmy po czym kilka postów dalej już się okazuje że są wyjątki. Coś mało to wiarygodne.
    Dokladnie tak samo wiarygodne jest Twoje stwierdzenie "kilku znajomych uzywa i sobie chwala", z całym szacunkiem.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Domyślnie

Też dodam swoje 2 grosze. Mając wielkie nadzieje i skuszony fajną cena za Metz 50 AF-1 kupiłem ją. Przyjechała sprawdziłem działa ... mowie super po tygodniu leżenia w torbie przyszedł czas na focenie ... 20 zdjeć ... Bum i smród ... Cóż może mam po prostu pecha i trafiła mi sie taka partia no ale napewno będę to pamiętał podczas kupowania kolejnej lampy niestety.
    Jutro jedzie do serwisu i tyle ją widziałem.

Pozdrawiam
    M.

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Uzasadniłem, w sposób taki, jaki uzasadnić mogłem, powołując się na ilość tych lam lądujących u nas w serwisie, oraz ich tandetną elektronikę i wykonanie.

Chodzi mi o obecnie sprzedawane metze, metz 60, starodawny potężny młotek, to zupełnie inna produkcja, zupełnie inna klasa wykonania itp...
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    Uzasadniłem, w sposób taki, jaki uzasadnić mogłem, powołując się na ilość tych lam lądujących u nas w serwisie, oraz ich tandetną elektronikę i wykonanie.

Chodzi mi o obecnie sprzedawane metze, metz 60, starodawny potężny młotek, to zupełnie inna produkcja, zupełnie inna klasa wykonania itp...
    Czyli CT 45 którego rozbierałem to też tandeta według Ciebie? Bardzo ciekawych rzeczy się tu można dowiedzieć.

Tom517 - ja założyłem ten temat, bo Metz według wielu użytkowników to synonim jakości i niezawodności (szczególnie młotki) i pisanie generalizujące że "to szajs" jest co najmniej nie na miejscu. Zapytałem dlatego też, że może kolega ma jakąś wiedzę, która mu pozawala wysnuwać takie twierdzenia. Jak się okazuje jednak nie ma.
    Wiesz ja bardzo chętne się czegoś dowiem - pod warunkiem, że jest to konkretna wiedza, a nie takie forumowe bajędy. I nie rozumiem czemu jak zadaję takie pytania to jestem od razu posądzany o jakieś związki z tą firmą.
    Ale żeby nie było - nie byłem, nie jestem przedstawicielem ani sprzedawcą sprzętu tej firmy, nie mam z nią żadnych związków jeśli Cię to interesuje.

Jak widzę dyskusja się rozwija i podejrzewam, że jednak sporo interesujących rzeczy będzie się można tu dowiedzieć :grin:.
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Kolekcjoner, czytając to mam wrażenie że jesteś przedstawicielem Metza . Szczur88 wyraził opinię i napisał na jakiej podstawie, może ma jeszcze wykresy przedstawić na podstawie badań i statystyk przeprowadzonych w całej Polsce ?

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Ja też niestety nie pochwalę Metza(AF-48). Pierwsza rzecz to opalony palnik po raczej mało intensywnym moim użytkowaniu. A druga rzecz to mnie też chyba padła elektronika bądź coś z nią związanego. Kręcę głowicą i lampa raz strzela poprawnie odmierzoną mocą a raz pełną.
    Też niestety należe do zadowolonych użytkowników. Kolega ma model 58 który z tego co wiem działa ale ta sama historia z "opaloną" szybką palnika.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No to ja miałem farta kupując 58-kę. Nie do zajeżdżenia, a Metz
    pozd®ówka
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja odkąd handluję metzem nie miałem ANI JEDNEJ reklamacji.

Sam wymieniałem 2 razy stopkę ze swojej winy.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów