Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: POTRZEBAN POMOC - CANON 300D nie mogę zainstalować

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silwe
    Działa w trybie PTP. SUPER. Jeszcze raz wielkie dzięki. Jak byście mieli pomysł jakiś dlaczego nie chce działaś w trybie normal to chętnie się dowiem.
    Miałem podobny problem - po instalacji softu xp nie widział aparatu - jak uruchamiałem Zoom Browsera to ... zobaczył i zdjęcia normalnie można było przegrać . Dwa miesiące potem komp podczas uruchamiania odpalił ogniem i problem znikł :-) w następnym już nic takiego nie wystąpiło .
    Kup czytnik bardzo przydatna rzecz jeżeli masz usb2 w komputerze prędkość transmisji jest dużo większa - krócej blokujesz komp i aparat.

Domyślnie

Będe musiał kupić Czytnik. Z aparatu idzie bardzo wolno poza tym denerwuje mnie ta klapka i wkładanie kabla do aparatu.

Zastanawiam mnie jeszcze sprawa tego obiektywu. Czy jest generalnie jakaś różnica w pracy między 18-55 z USM a 18-55 bez USM ?? Optycznie to jest to samo ?

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Zastanawiam mnie jeszcze sprawa tego obiektywu. Czy jest generalnie jakaś różnica w pracy między 18-55 z USM a 18-55 bez USM ?? Optycznie to jest to samo ?
    Kumpel ma USM , ja mam bez USM. Testowaliśmy te szkiełka na jednym aparacie i ogladając zdjęcie na monitorze nie widać róznicy - więc chyba optyka jest taka sama.

Domyślnie

A czy jest jakaś różnica wyczuwalna w pracy między tymi dwoma obiektywami? Czy faktycznie USM jest znacznie szybszy i cichszy niż zwykły 18-55 ?

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

A czy jest jakaś różnica wyczuwalna w pracy między tymi dwoma obiektywami? Czy faktycznie USM jest znacznie szybszy i cichszy niż zwykły 18-55 ?
    Jest szybszy.

Domyślnie

A mam jeszcze takie pytanie do posiadaczy 300D. Właśnie zauważyłem że mam pewien luz na bagnecie. Jak złożę obiektyw to wyczuwam luz. Obiektyw kiedy go chwycę przy samej nasadzie minimalnie się rusza. Czy w innych 300D też tak jest, czy to jest jakieś uszkodzenie? Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi i nie wiem czy to było czy jakos się przyczyniłem do tego podczepiając cięższe ruskie obiektywy ?? Czy macie u siebie taki mikro luz na bagnecie?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Silwe... a moze zajalbys sie robieniem zdjec a nie szukaniem na sile wad swojego sprzetu?

Masz plastikowy aparat i plastikowy obiektyw... naprawde spodziewasz sie dopasowania na poziomie jakiegos 1D+uszczelniana Lka ?

jero
    Guest

Domyślnie

Święta racja, plastikowy sprzęt i wszystko trzeszczy! Ale mimo wszystko da się tym popracować. Ja jestem po wyłamaniu się bagnetu w obiektywie (po upadku aparatu) i chyba tylko dlatego, że to plastik ni pourywało się wszystko - zawszej jakiś plus :razz:

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Przeinstaluj Windowsa (2k, XP)
    //mj

Domyślnie

Vitez dzięki za info Masz rację z tym wyławianiem wad Sprawdziłem 350D też jest taki mini luz więc to chyba norma. A 1D i L to nie miałem nigdy w rękach tej klasy sprzętu więc nie wiem jak to wygląda ale domyślam sie że lepiej. Na moje możliwości fotograficzne 300D jest w sam raz.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów