Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: rosyjskie ślubniaki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja trochę znam Rosjan i oni moim zdaniem są dużo bardziej spontaniczni i na luzie niż my. To widać na tych zdjęciach. Nawet jeśli spora cześć z nich to kicz to na wielu widać dużo luzu, zabawy i to spontanicznej. Widać też radość tej chwili. Nie wiem czy niektóre nasze super poważne artystyczne zdjęcia ze spiętymi minami młodych i całej reszty to też taki wzór. Po prostu inna mentalność, inne podejście do wielu spraw ale czy godne aż takiego potępienia - może czasem warto na to popatrzeć z innej strony .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar 2em
    Miasto
    Sosnowiec/Świętochłowice

Domyślnie

Co kraj to obyczaj, ale gustu to na tych fotach za grosz ....choć tak naprawdę nie trzeba daleko jechać by zobaczyć podobne

Bywalec
    Miasto
    Clare

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2em Zobacz posta
    Co kraj to obyczaj, ale gustu to na tych fotach za grosz ....choć tak naprawdę nie trzeba daleko jechać by zobaczyć podobne
    a tam, o gustach sie nie rozmawia foty po tuningach i tyle w temacie:-D

Coś już napisał

Domyślnie

Oj tam, oj tam... ja bym nie uogólniał, Rosja to, wbrew dowcipom o Rosjanach i ich wynalazkach, sposobie bycia i życia, wspaniały kraj z olbrzymim potencjałem, także ludzkim... nie zapominajmy, że to oni latają w kosmos, a nie my , utalentowanych ludzi tam mnóstwo, wystarczy spojrzeć wstecz na Rosyjską sztukę i to nie tylko tą inspirowaną Europą tzw. Zachodnią. Jeśli chodzi o fotografię to nie różnią się niczym od nas, poziom jest równie zróżnicowany jak u nas, często o wiele bardziej prymitywnymi sprzętami (bariera finansowa większa niż u nas) "produkują" o wiele lepsze foty od niektórych naszych "mistrzów" z D3x czy 1DsMkIII w lapie, zresztą... z naszego podwórka przecież też to znamy... Fajnie jest powyciągać takie kwiatki ślubne, ale gwarantuję, że jakbym Was zaprowadził pod gablotę pewnego zakładu fotograficznego w Lublinie, którą odkryłem jakieś 2 lata temu (nie wiem czy jeszcze istnieje) to mielibyście lepszy ubaw. Jeśli chcecie pooglądać sobie kawałek prawdziwej rosyjskiej fotografii o różnym poziomie zaawansowania więc taki w miarę obiektywny wgląd co się u nich dzieje to proponuję zajrzeć tu: http://www.photoforum.ru/ kategorie są po prawej stronie m.w. w połowie strony, no i żeby zakończyć wątkiem fotografii ślubnej: http://www.photoforum.ru/photo/639528/index.en.html
    http://www.photoforum.ru/photo/642783/index.en.html
    - jest i taka rosyjska fotografia ślubna Pozdrawiam, photolo.
    Ostatnio edytowane przez photolo ; 04-09-2011 o 11:52

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna Awatar Martine
    Miasto
    raDom / lublin

Domyślnie

Najbardziej podobają mi się ujęcia, na których pani młoda leje swoim ślubnym laczkiem małżonka, albo wgniata go obcasem w ziemię... widać, że w tamtejszej tradycji na zdjęciach ślubnych uwiecznione zostać musi miejsce mężczyzny przy kobiecie
    Always look on the bright side of life...

Dopiero zaczyna Awatar marcelch
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak dla mnie bomba po 12h w pracy wreszcie coś rozbawiło mnie do łez.
    Canon 50d, C 10-22, C 24-105L , C 70-200L f4, C 85mm f1,8 , + canon 580EX II

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów