Znaczy się "jestem amatorem biorę co nie najtańsze ale jeszcze tanie, żeby portretować brunetów?"![]()
Znaczy się "jestem amatorem biorę co nie najtańsze ale jeszcze tanie, żeby portretować brunetów?"![]()
Entuzjastyczny Neofita
Znaczy się... zaczyna się... może nie ciągnijmy... nie każdy potrzebuje eLek, tak? a kolega poszukuje rady w konkretnym temacie.. równie dobrze można polecić 100-400L - zawsze kwestia jeszcze kasy albo 300/4L IS tylko po co?
zatem jak ktoś amatorsko to może się tego trzymajmy..
5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...
Pawcio, nie o to mi chodziło.
Obiektywy "na dzień dobry" zostały tak dobrane, że ja nie wiem nic co to ten stunt i mogę równie dobrze zakładać że to znaczy wczasy w Tunezji. No może teraz to bardziej pancerne obiektywy by się tam przydały, ale mniejsza o to.
Zaraz zacznie się wymienianie Canonów i Tamronów, które jest zbędne, bo nic naszemu Wątkotwórcy nie da. Przydała by mu się natomiast mam wrażenie informacja, że przy filmowaniu fajnie mieć np. stałe światło i stabilizację, przy śledzeniu obiektu fajnie mieć szybki i pewny napęd oraz zadać jakieś naprowadzające pytania np. jak on ten stunt na kilka dobrych lat będzie fotografował. Rzucanie tzw. "pierwszych myśli" niewiele daje, prócz tasiemcowego wątku pełnego nazw własnych.
Najfajniejsze zdjęcia tego typu widziałem robione fiszami z bliska. Też można nabyć tanio![]()
Entuzjastyczny Neofita
Wiedzieć co konkretnie będzie się fotografować to już dużo.Są tacy co nie wiedzą czemu lub komu i gdzie będą zdjęcia robić ,a do tego chcą tanio i uniwersalnie...Co do konkretu to 7d+ 70-200 f4 + kit IS (w przypuszczalnie podobnej kasie jaką chcesz wydać) Lepiej miec chociaż jedno porządne szkło o fajnym zakresie ,a przypuszczalnie z takiego najczęściej będziesz korzystał w tym sporcie.Do tego ,żeby nie brakło masz 18-55IS za 200zł,który może wystarczyć,jak nie to wtedy dozbierasz i zmienisz.Mając pokryty tak duży zakres ogniskowej będziesz wiedział,czego najczęściej potrzeba i sobie sprawisz.Stunt to szybki sportwięc 7d+70-200mm będzie idealne