Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Zakup na parę ładnych lat ;)

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    Znaczy się... zaczyna się... może nie ciągnijmy... nie każdy potrzebuje eLek, tak? a kolega poszukuje rady w konkretnym temacie.. równie dobrze można polecić 100-400L - zawsze kwestia jeszcze kasy albo 300/4L IS tylko po co?

zatem jak ktoś amatorsko to może się tego trzymajmy..
    Pawcio, nie o to mi chodziło.

Obiektywy "na dzień dobry" zostały tak dobrane, że ja nie wiem nic co to ten stunt i mogę równie dobrze zakładać że to znaczy wczasy w Tunezji. No może teraz to bardziej pancerne obiektywy by się tam przydały, ale mniejsza o to.

Zaraz zacznie się wymienianie Canonów i Tamronów, które jest zbędne, bo nic naszemu Wątkotwórcy nie da. Przydała by mu się natomiast mam wrażenie informacja, że przy filmowaniu fajnie mieć np. stałe światło i stabilizację, przy śledzeniu obiektu fajnie mieć szybki i pewny napęd oraz zadać jakieś naprowadzające pytania np. jak on ten stunt na kilka dobrych lat będzie fotografował. Rzucanie tzw. "pierwszych myśli" niewiele daje, prócz tasiemcowego wątku pełnego nazw własnych.

Najfajniejsze zdjęcia tego typu widziałem robione fiszami z bliska. Też można nabyć tanio
    Entuzjastyczny Neofita

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    tradycyjnym zwyczajem forum >>> google
    a to dobre

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

do filmowania to sa za ciemne obiektywy polecam uzywanego tamron 17-50 2.8
    i moze canona 85 1.8 albo zoom 70-200 f4 bo f2.8 wiadomo wypada drogo i masz ogniskwe na cały zakres i bardzo dobrze optycznie, na długi długi czas
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gadua Zobacz posta
    Witam od razu pisze że jestem amatorem jeśli chodzi o lustrzanki a do sedna sprawy to chce kupić:
    + jakiś statyw Będę robił głównie zdjęcia stuntu oraz filmiki, i mam takie pytanie czy te obiektywy się naddadzą do takiej pracy ? i czy samo body nie stwarza jakiś wielkich kłopotów
    Kupuj jeżeli nie stawiasz na jakość tylko przeciętność. Tylko wytłumacz mi, dlaczego kupujesz aparat przewyższający jakością obiektywy. Nie lepiej kupić tańszy aparat np 550D a resztę dołożyć do zakupu lepszych szkiełek.

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

moze dlatego ze jest
    amatorem jeśli chodzi o lustrzanki
    wiadomo ze 7d wypada lepiej fotograficzie niz 550d ale faktycznie dla poczatkujacego 550d plus obiektywy ktore podałem bedziesz miał naprawde dobry start,filmowo i foto
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Domyślnie

czyli na pewno wziąć 70-200 f4 z tego co widzę to nie ma stabilizacji i pod światło ma małe problemy ale z filtrem i na statywie powinien dać rade, i do tego standardowe szkło wziąć czy może szerokokątny ? co do tego dlaczego takie body to chce kupić coś co już będę mieć długo a obiektywy po mniej więcej mam nadzieje roku czasu zmienię na lepsze po prostu zależy mi na czasie a jak na razie nie uzyskam większej kwoty

Domyślnie

Nie edytuje się. 70-200 będzie faktycznie dobrym rozwiązaniem z uwagi na AF.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Kupuj jeżeli nie stawiasz na jakość tylko przeciętność. Tylko wytłumacz mi, dlaczego kupujesz aparat przewyższający jakością obiektywy.
    O to to to! Ja bym zaczął od szkieł i później w zależności od tego ile zostanie szukał body .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

czyli na pewno wziąć 70-200 f4 z tego co widzę to nie ma stabilizacji i pod światło ma małe problemy ale z filtrem i na statywie powinien dać rade, i do tego standardowe szkło wziąć czy może szerokokątny ? co do tego dlaczego takie body to chce kupić coś co już będę mieć długo a obiektywy po mniej więcej mam nadzieje roku czasu zmienię na lepsze po prostu zależy mi na czasie a jak na razie nie uzyskam większej kwoty
    Nie wiem jak Ty będziesz ze statywem fotografował ten stunt.

Kup coś, na czym najmniej stracisz. Chcesz 7d, ok. Kup, jak Ci radzą 70-200/4IS oraz Tamrona 17-50VC (stabilizowanego). Razem nie nieco przekroczysz założone 1000 zł. Jeżeli już za dużo przekraczasz, poprzestań zamiast Tamrona na 18-55IS.

Pamiętaj, że przy filmowaniu dynamicznych elementów nie masz co liczyć na AF. Jednak oba te obiektywy dają Ci możliwość wygodnego ostrzenia ręcznego (szczególnie 70-200/4 ma szeroki i wygodny pierścień).
    Entuzjastyczny Neofita

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

MariuszJ, jak i inni koledzy mają rację po kiego grzyba zakupywać super hiper korpus skoro można pójść w szkła.

Tak na zdrowy rozsądek wydaje mi się, że zestaw 17-50/2.8 + 70-300 (wszystko, to ze stajni tamrona z vc), dałby radę. Tym bardziej, że z tego co mi wiadomo to filmowaniem tamronem jednak należy do przyjemnych. Tym bardziej korzystanie z dłuższego zakresu w tamronie (70-300 vc).

Po kiego mam polecać L-kę z f=4, skoro stabilizacja do filmów najważniejsza

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów