Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Zakup na parę ładnych lat ;)

Mieszany widok

Domyślnie Zakup na parę ładnych lat ;)

Witam od razu pisze że jestem amatorem jeśli chodzi o lustrzanki a do sedna sprawy to chce kupić:

Canon EOS 7D
    Canon EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM
    Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM
    + jakiś statyw Będę robił głównie zdjęcia stuntu oraz filmiki, i mam takie pytanie czy te obiektywy się naddadzą do takiej pracy ? i czy samo body nie stwarza jakiś wielkich kłopotów

Miasto
    Mysłowice

Domyślnie

17-85 sobie daruj, polecam Canona 15-85

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gadua Zobacz posta
    Witam od razu pisze że jestem amatorem jeśli chodzi o lustrzanki a do sedna sprawy to chce kupić:

+ jakiś statyw Będę robił głównie zdjęcia stuntu oraz filmiki, i mam takie pytanie czy te obiektywy się naddadzą do takiej pracy ? i czy samo body nie stwarza jakiś wielkich kłopotów
    A dlaczego chcesz kupić właśnie te a nie inne obiektywy? To zwykłe amatorskie zoomy.

Nie wiem co to stunt, jakaś kaskaderka?
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    ...To zwykłe amatorskie zoomy...
    Cytat Zamieszczone przez Gadua Zobacz posta
    ...od razu pisze że jestem amatorem jeśli chodzi o lustrzanki ...

..Nie wiem co to stunt, jakaś kaskaderka?
    tradycyjnym zwyczajem forum >>> google

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wydaje mi się, że do takich zdjęć najlepiej spisze się zoom - ale kwestia tego jak blisko jesteś w stanie podejść. 7D specyfikację znasz. ekwiwalent ogniskowej da ciaśniejszy kadr. pomyśl nad Tamronem 70-300 USD VC
    Ostatnio edytowane przez pawciolbn ; 15-02-2011 o 23:36 Powód: Automerged Doublepost
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Znaczy się "jestem amatorem biorę co nie najtańsze ale jeszcze tanie, żeby portretować brunetów?"
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Znaczy się "jestem amatorem biorę co nie najtańsze ale jeszcze tanie, żeby portretować brunetów?"
    Znaczy się... zaczyna się... może nie ciągnijmy... nie każdy potrzebuje eLek, tak? a kolega poszukuje rady w konkretnym temacie.. równie dobrze można polecić 100-400L - zawsze kwestia jeszcze kasy albo 300/4L IS tylko po co?

zatem jak ktoś amatorsko to może się tego trzymajmy..
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    Znaczy się... zaczyna się... może nie ciągnijmy... nie każdy potrzebuje eLek, tak? a kolega poszukuje rady w konkretnym temacie.. równie dobrze można polecić 100-400L - zawsze kwestia jeszcze kasy albo 300/4L IS tylko po co?

zatem jak ktoś amatorsko to może się tego trzymajmy..
    Pawcio, nie o to mi chodziło.

Obiektywy "na dzień dobry" zostały tak dobrane, że ja nie wiem nic co to ten stunt i mogę równie dobrze zakładać że to znaczy wczasy w Tunezji. No może teraz to bardziej pancerne obiektywy by się tam przydały, ale mniejsza o to.

Zaraz zacznie się wymienianie Canonów i Tamronów, które jest zbędne, bo nic naszemu Wątkotwórcy nie da. Przydała by mu się natomiast mam wrażenie informacja, że przy filmowaniu fajnie mieć np. stałe światło i stabilizację, przy śledzeniu obiektu fajnie mieć szybki i pewny napęd oraz zadać jakieś naprowadzające pytania np. jak on ten stunt na kilka dobrych lat będzie fotografował. Rzucanie tzw. "pierwszych myśli" niewiele daje, prócz tasiemcowego wątku pełnego nazw własnych.

Najfajniejsze zdjęcia tego typu widziałem robione fiszami z bliska. Też można nabyć tanio
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Wiedzieć co konkretnie będzie się fotografować to już dużo.Są tacy co nie wiedzą czemu lub komu i gdzie będą zdjęcia robić ,a do tego chcą tanio i uniwersalnie...Co do konkretu to 7d+ 70-200 f4 + kit IS (w przypuszczalnie podobnej kasie jaką chcesz wydać) Lepiej miec chociaż jedno porządne szkło o fajnym zakresie ,a przypuszczalnie z takiego najczęściej będziesz korzystał w tym sporcie.Do tego ,żeby nie brakło masz 18-55IS za 200zł,który może wystarczyć,jak nie to wtedy dozbierasz i zmienisz.Mając pokryty tak duży zakres ogniskowej będziesz wiedział,czego najczęściej potrzeba i sobie sprawisz.Stunt to szybki sport więc 7d+70-200mm będzie idealne

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    tradycyjnym zwyczajem forum >>> google
    a to dobre

Domyślnie

Witam Cię.
    Na wstępie proponuję zaopatrzyć się w kilka podręczników fotograficznych ( www.ksiegarniafotograficzna.pl ) ,które pozwolą na świadomy wybór narzędzi do danego rodzaju fotografii. Co do sprzętu który wymieniłeś to można nim zrobić praktycznie każdą fotografię ale trzeba wiedzieć jak i tu jest pies pogrzebany ( pudel
    Pozdrawiam!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów