Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 218

Wątek: [popmart] moja galeria

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie [popmart] moja galeria

oto moje boje z portretem:
    jest to pierwsza wystawiona praca w galerii prosze o litość ...

Domyślnie

Bardzo mi się podoba. Nie jest doskonała technicznie, to jest po prostu dobry portret. Może właśnie dzięki tej niedoskonałości mnie zauroczył

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Podoba mi się naturalność tego portretu, ale ten kadr... razi mnie to ucięcie z lewej strony.

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Portret dobry, podoba mi sie ...ale podobnie jak przedpiszca nie moge zrozumiec tego odwaznego ciecia ...masz moze z innym kadrem?

Domyślnie

Taki kadr cały, taki zamysł, mam też podobne w całym kadrze ale to jakoś mi sie spodobało .. takie wyjście poza...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 16-12-2005 o 22:38

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Taki kadr cały, taki zamysł, mam też podobne w całym kadrze ale to jakoś mi sie spodobało .. takie wyjście poza...

Moze sprobuj najpierw zrobic zdjecie standardowe, z oklepanymi kadrami, nawet legitymacyjne - pokaz takie jako swoje pierwsze.
    I dopiero jak takie wyjdzie ci poprawnie to idz pod prad i kombinuj zdjecia "jakie ci sie podobaja" z "wyjsciami poza".

Bo tak od tylu to wiesz... prawie tak jakbys nauke jazdy samochodem zaczynal od Formuly 1 "bo tak ci sie podoba" ... a podstawy przeciez jakies trzeba miec?

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Jeśli już miałbym przycinać to zdjęcie to zrobiłbym to tak:

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny
    Jeśli już miałbym przycinać to zdjęcie to zrobiłbym to tak:
    to tak po tych 'achach' i 'ochach': dziwnie ten kadr wygląda. niech mi tylko nikt nie mówi, że ja ciasnych kadrów nie lubię. ;-) bo lubię, ale razi mnie tak obcięta broda czyli dół i ręka tak ni w pięć ni w dziewięć. inaczej ułożona ręka, np. broda oparta o rękę i byłoby lepiej. przy takim cięciu.
    gra i buczy bebop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Moze sprobuj najpierw zrobic zdjecie standardowe, z oklepanymi kadrami, nawet legitymacyjne - pokaz takie jako swoje pierwsze.
    I dopiero jak takie wyjdzie ci poprawnie to idz pod prad i kombinuj zdjecia "jakie ci sie podobaja" z "wyjsciami poza".

Bo tak od tylu to wiesz... prawie tak jakbys nauke jazdy samochodem zaczynal od Formuly 1 "bo tak ci sie podoba" ... a podstawy przeciez jakies trzeba miec?

Kolego ale to oczywiście nie jest jedyne moje zdjęcie - portret, które zrobiłem. Pewnie ok 3500 i we wszelakich możliwych pozach, to nie jest mój pierwszy. Pewnie wielu powie to mało i z poziomu ich punktu widzenia będzie to prawda.
    Pewnie znalazł bym kilka takich portretów które się podobają

a ten się podoba co poniektórym ...

fotka była robiona dość niedbale i bez światła jedynie mocna żarówka "fotograficzna" w domu i nie pozowana za specjalnie takie foto na kanapie mam jeszcze co najmniej 1 dobre ujęcie z tej "sesji" ...

Za to dziękuje Smacznemu za kadrowanie i to jest człowiek z najwartościowszą odpowiedzią wydobył z tego zdjęcia to co ja w nim widziałem choć nie wydobyłem może się trochę bałem ...zbyt odważnych cięć...choć bebop zsyntetyzował wcześniejsze uwagi innych i też mu dziękuje.

Chciałem zobaczyć jak ludzie zareagują na foty robione z Zeisa 80 2,8 siX (średni format soczewy jak talerze - moc) bo to szkło daje taki materiał że szok...

oto kolejny przykłed (aha wiem, wiem za obróbkę też zaraz oberwę)

i nowe zdięcie do commentu... cdn..
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 21-12-2005 o 12:13

Domyślnie

Za płaskie.Kadrowanie zbyt nachalne z lewej storny lub zbyt delikatne. Tak jak jest mie nie podchodzi. W portrecie wazne jest swiatlo. To tutaj to jest raczej slabe.

Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów