Bardzo mi się podoba pomimo ostrego swiatła. IMO trochę bałaganu wprowadza lewa częśc kadru-może dla potrzeb www lepiej by było ciąć po kwadracie?
Ale tak czy tak bardzo ładnie upolowany.
Bardzo mi się podoba pomimo ostrego swiatła. IMO trochę bałaganu wprowadza lewa częśc kadru-może dla potrzeb www lepiej by było ciąć po kwadracie?
Ale tak czy tak bardzo ładnie upolowany.
oj przesadziłeś z saturacją źrenic![]()
eeeeee tam są takie zielone![]()
co do portretów ?
Mnie sie nawet podobaja. Bardzo lubie takie porterty gdzie modelka jest naturalna a nie w pozie "nie patrz w obiektyw tylko w dal" i "miej okresloną mine".
3 mogloby nie byc ... podobna do 4, poza tym znieksztalciles w niej twarz (50tka robione?).
1 bylaby najlepsza gdyby nie ten paskudny balans bieli ... wiem mialo tak byc ale niebieskawa skora to chyba najgorszy z mozliwych wyborow.
Kubaman ma nieco racji z ta saturacja oczu ... nieco za duzo ale trzeba je wyeksponowac bo jest co
I na koniec tlo ... nie podobaja mi sie niebieskawe naloty i plamy. Odciagaja wzrok od tego co wazne.
Calosc ogolnie bardzo fajna ... i zdjecia i modelka.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Mi się podobają. Najbardziej 1, chociaż zastanawiam się jakby wyglądała z całymi dłońmi? Na balans bieli zwróciłam uwagę dopiero jak McKane o tym napisał, czyli zwykłemu zjadaczowi chleba to nie przeszkadza.
Rzeczywiście 3,4 i 5 są bardzo podobne ale prawdę powiedziawszy nie wiem, które z nich bym wybrała, pewnie miałeś ten sam dylemat.
2 zupełnie nie, domyślam się intencji ale jednak mina wygląda na trochę wymuszoną.
Zdjęcia bardzo naturalne, ani za ostre (chodzi mi o cerę) ani za gładkie. Masz bardzo wdzięczną modelkę, liczę na więcej.
Napisz, proszę, coś o oświetleniu, parametrach i jak obrabiałeś te fotki (wiem, wiem, technika się nie liczy ale ja ciągle z nią walczę więc mi się przyda).
Podstawowy zarzut to taki, że 3,4,5 sa baaardzo podobne do siebie. Najfajniejsza 1dynka tylko właśnie coś z kolorkami ale za to kadr bardzo mi się podobuje
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
dzięki za pozytwne opinie licze na więcej spostrzeżeń
odpowiadam:
obiektyw: Zeiss Biometar 80 mm MC fotki robione w większości na F=3,5-4 idealna portretówka
1: specjalnie taki balans wybrałem jest inny niż pozostałe taki z pisemka kobiecego ....
3,4,5 rzeczywiście podobne bardzo wcześniej nie miałem odpowiedniego dystansu do fotek ... mi osobiście najbardziej 4 podoba się ..
Co do światla to mam dość badziewny zestaw żarówek, halogenu, parasolki i steropianową blęde ....![]()