Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Polskie instrukcje - czy się nam wszystkim należą ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja i tak w tej dyskusji jestem jakby "z boku", bo patrząc na skanowaną instrukcję PL do 1D, którą z ciekawości ściągnąłem, to powiedziałbym, że momentami muszę się podpierać wersją angielską, żeby zrozumieć "co tłumacz myślał że autor myślał" Ale z punktu widzenia "tego co się nam należy i co nam wolno", to sprawa jest IMHO prosta...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    muszę się podpierać wersją angielską, żeby zrozumieć "co tłumacz myślał że autor myślał"
    też tak mam dlatego zdecydowanie bardziej wolę wersję ang ściągniętą z oficjalnej strony Canona w USA, gdzie oczywiście jest, w przeciwieństwie do polskiej strony
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Super, ze doszlismy ! do porozumienia co do prawnych aspektow instrukcji.
    Osobiscie, uwzam ze instrukcje wydrukowane w ojczystym jezyku powinny byc dolaczane do kazdego produktu, a ich forma elektr. powinna byc dostepna w sieci.

Taki przyklad z zycia wziety: chcialem kupic aparat, lecz predzej poczytac troche o nim - takze instrukcje obslugi. Oba egemplarze byly bardzo porownywalne jakosciowo. Do jednego byla dostepna forma elektroniczna do drugiego nie - zgadnij ktory kupilem ?

Muflon: kwestia tlumaczen to temat rzeka i czasami sa one nienajlepsze- szczegolnie jesli chodzi o literature fachowo-techniczna. Po prostu tlumacze od lit. pieknej uczestnicza w tym procesie/precederze

Prawda jest jednak niestety taka, ze jezyki obce dla niektorych sa po prostu obce i dla takich osob jepszy rydz nic nic!
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Uprawnienia umieszczania postów