Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 228

Wątek: [ Rob644] Street foto -zapraszam do oceny

Dopiero zaczyna Awatar maxwell61
    Miasto
    Wrocław, Oborniki Śląskie/ Wołów

Domyślnie

Nie wiem, ale dla mnie większość tych zdjęć to pstrykanie jak popadnie. Żadnego pomyślunku. Wybacz jeśli się mylę. Ściągnąłeś wtyczkę i bawisz się filtrami. OK. Ale filtry mają czemuś służyć np. wyrównaniu światła, nadaniu grozy itp. U ciebie są wstawiane jak popadnie.

Fotografia ulicy jest dość trudna. Powinna pokazywać życie ulicy, ale w taki sposób jak szary człowiek je nie postrzega. U Ciebie babcia z siatami idąca zrobić obiad nie robi na mnie wrażenia.

Powyżej masz dwa ujęcia starszych Panów. Praktycznie identyczne. Co mają przedstawiać? Nie wiem...

Oczywiście to tylko moje własne przemyślenia.

Ale nie ma takiej gliny, z której nic sie nie ulepi :]

Powodzenia

rob644
    Guest

Domyślnie

Dzięki kolego Maxwell61 za opinię.
    zapewniam Cię ,że pstryki które tu widzialeś nie są tak naprawdę przypadkowe ,tak jak i zabawa wtyczkami do PSa .posty o wtyczkach to duży skrót myślowy
    ,PS-em bawie się żeby uzyskać określony efekt (wtyczki to tylko marginalny % obróbki).
    Cóż,oczywiście wiem o tym ,że moje zdjęcia odbiegają od standardu typowego streeta ale tak właśnie chcę:-D i pewnie tego się będę trzymał.

Dopiero zaczyna Awatar maxwell61
    Miasto
    Wrocław, Oborniki Śląskie/ Wołów

Domyślnie

Zawsze uważałem, że jak autor zdjęcia osiaga swój cel to osiąga sukces. Mimo to przesłanie zdjęcia nie trafia do odbiorcy, a to już błąd. Może kolejnym razem przemyśl kadr i będzie znacznie lepiej. Co do koloerów, wtyczek i innych pierdółek - przy street photo preferuję B&W, ale to już kwestia gustu.

rob644
    Guest

Domyślnie

Dzięki za szczerą krytykę.
    Oczywiście Twoje podpowiedzi ( na pewno słuszne ) wezmę pod uwagę.

pozdrawiam:-D

rob644
    Guest

Domyślnie

114.

Uploaded with ImageShack.us
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    115.

Ostatnio edytowane przez rob644 ; 30-03-2011 o 16:14 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

jak dla mnie to troche zbyt softem w tych zdjeciach lecisz

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Szanowny kolego bywało lepiej
    107 spoko
    106 ciasno
    112 zawieszona w niebycie?
    111 za ciemne
    110 szkoda ze nie widac bardziej twarzy
    109 ot takie sobie
    108 szerszy kadr bylby chyba fajniejszy
    113 spoko. proza życia
    115 za bardzo rozmyte
    114 rodzaj sztuki ktorego nie pojmuję...
    to oczywiście subiektywne odczucia.
    Pozdrawiam
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Coś już napisał Awatar tadpaw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zgadzam się z kolegami - wcześniejsze fotki miałeś lepsze. Teraz robisz takie czajenie się (za plecami, zza winkla, długim obiektywem) i czuć, jaki stres przeżywasz, żeby Cię nie zobaczyli :-) Obróbka też jest za mocna z softem a za mało z korekcjami geometrycznymi.

Obejrzyj zdjęcia streetowe Adika z tego forum (pozdrawiam!), to zobaczysz jaki hardkor trzeba robić w streecie...
    TAD

rob644
    Guest

Domyślnie

116.

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

przyczepie się znowu a co?
    Fajne zdjęcie, podoba mi się, ale odbicie w tym plakacie/ogłoszeniu czy cokolwiek to jest, wprowadza jakiś ferment.
    To moje zdanie oczywiście ale myślę, że bez tego przepału byłoby bardziej spoko.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    przyczepie się znowu a co?
    Fajne zdjęcie, podoba mi się, ale odbicie w tym plakacie/ogłoszeniu czy cokolwiek to jest, wprowadza jakiś ferment.
    To moje zdanie oczywiście ale myślę, że bez tego przepału byłoby bardziej spoko.
    Chyba że to jakaś plama...
    Ostatnio edytowane przez trothlik ; 18-04-2011 o 19:39 Powód: Automerged Doublepost
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów