Zobacz wyniki ankiety: Czym jest Repoglamour

Głosujących
78. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: czym jest Repoglamour

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Aż sobie wrzuciłam w Google "repoglamour".
    Ciekawostka - wejdźcie sobie w grafiki Google i pokażcie mi zdjęcia, które w odpowiedzi na tą frazę pochodzą z reportażu

Dla mnie to chwytliwy termin marketingowy i jako termin na pewno ma autora (który powinien był go zastrzec, jeśli żywi wobec niego afekt ojcowski), natomiast jako styl jest moim zdaniem prezentowany przez około 60% fotoreporterów zrzeszonych w WPJA i robienie z tego polskiego autorskiego wynalazku jest IMHO mocno, moooocno naciągane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghrond Zobacz posta
    Wszystko się zgadza, ale nawet Australian Pink Floyd Show wnoszą coś nowego do tematu(najwyższej klasy koncertowe widowiska), mimo iż grają tylko Floydów. Mimo to nie nazwali się Pink Floyd. Proste?

Zauważ, że właśnie osoby takie jak Kalina, Adam, Smoki, Julia, itp itd wyznaczyły te wszystkie drogi czy 'style' po których wszyscy dzisiaj się poruszają. Obejrzyj ostatnią całościówkę kogokolwiek z czołówki i porównaj ze zdjęciami robionymi 10 lat temu. Na prawdę nie widać różnicy? Marketing?
    Nazwali sie The Australian Pink Floyd Show, to tak jakby nazwać coś The repoglamour warsztatoshow :-D

Różnice ? Jasne ,że widać , widać na całym świecie i NIGDY nie znajdziesz kto to naprawde zapoczątkował. Ewentualnie można zaryzykować że ktoś w Polsce z tych osób wymyślił to słowo, nic więcej bo to żaden styl jest, raczej dopasowanie słowa do wytłumaczenia pewnego połączenia(i tak do mnie to nie przemawia bo średnio widze tłumaczenie w stylu panna młoda ma być glamour a i w zwykłych zdjęciach reportażowych szukanie piękna, przecież to tylko czysty marketing bo jak to wytłumaczyć jak nie robisz repoglamour to już nie szukasz piękna w zdjęciach?). Zresztą dla mnie to autor może to słowo zastrzegać, ale sytuacja jest w tej chwili taka że tego podobno nie zrobił więc nie ma problemu.

Marketing? TYLKO i WYŁĄCZNIE
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Coś już napisał

Domyślnie

żebyś zadał sobie minimum trudu i wszedł na stronę repoglamour.pl to wiedziałbyś to bez straty czasu na bezsensowne posty (patrz nagłówek: fotografia ślubna w stylu repoglamour)

btw. jeśli ktoś nazwałby swoje warsztaty photoshopin to też byłoby ok? idąc dalej warsztaty b2 mogą być? jeśli nikon nie byłby zastrzeżony to akademia nikona też byłaby spoko? może warsztaty z tomaszewskim bez niego?
    kolejny ja pierniczę ludzie jak się wam nie podoba to po cholerę piszecie w tym watko przecież naprawdę nikt was do tego nie zmusza, jak ktoś musi rozładować napięcie przedmiesiączkowe to może siłownia była by lepsza ROTFL

http://www.repoglamour.pl/ proszę strona repoglamour.pl która prowadzi do forum, spędziłem na nim 10 minut i nie znalazłem wyjaśnienia co dokładnie znaczy słowo repoglamour i czym jest
    a gdyby ktoś nazwał swoje warsztaty "Repoglamour po kujawsku" to było by już ok czy nie ?? a gdybym promował swoje warsztaty w polsce jako Polish Canon Seminars było by ok ?? oczywiście zakładamy ze mam dyplomy ukończenia takowych warsztatów
    eee dobra wydaje mi sie ze temat można spokojnie zamknąć bo tylko następne mądre głowy mogą dołożyć kolejne dywagacje nikomu kompletnie nie potrzebne

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Boże jak ja uwielbiam czytać te naukowe, inteligentne dyskusje.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

idąc dalej warsztaty b2 mogą być?
    ale b2 - warsztaty od nazwisk naszych pochodzą, a Kalina i Adam wymyślili sobie nazwę na coś co już od dawna było czyli gładzenie masek w reportażu ślubnym i do nich to przylgnęło. Co do "autentyczności" reportaży to mieliśmy już wiele przypadków nawet mocno nagradzanych prac ( nawet Pana Tomaszewskiego i jego słynnej pracy z Bożego Ciała )

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dobry wątek, sporo ciekawych obserwacji, choć akurat najmniej na temat repoglamouru.

ciepłe uściski z jadącej dalej karawany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    dobry wątek, sporo ciekawych obserwacji, choć akurat najmniej na temat repoglamouru.

ciepłe uściski z jadącej dalej karawany

Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post na waszym forum. Jakiś czas temu 'rozpracowałem' sam tą technikę obróbki oraz opisałem pod tym linkiem:

http://www.forfoto.pl/showthread.php...=4&mode=linear

Może przyłączycie się do dyskusji, mój wątek na chwilę obecną ma 13tys odsłon , do wątku dołączają kolejni, którzy potwierdzają swoimi pracami że droga jest słuszna. Google nawet już podpowiada w wynikach ten wątek jako 'repoglamour 2'. Ogólnie rzecz ujmując to żaden 'repoglamour' = w angielskiej nomenklaturze efekt nazywa się "Cutting Edge", nazwa tytułowa pewnie autorom kursu posłużyła celnie do ukrycia prawdziwej nazwy efektu, bo nie jest on prosty do znalezienia nawet jak sie zna angielską nazwę.
    Aktualnie rozpracowaliśmy również kurs 'Photoshopin' z www.matrimonio.pl.

Pozdrawiam.

Coś już napisał

Domyślnie

Witaj Zajac watek na forum foto czytałem juz dawno temu, zreszta presety mam
    twoja galeria na stronce również zrobila na mnie spore wrażenie ale głownie dzieki innym zdjęciom ale to pytanie już na PM
    oczywiście twój sposób jest bardzo dobry i zdjęcia wychodzą ci pierwsza klasa
    i masz całkowita racje ze znalezienie jakichkolwiek informacji na temat "Cutting Edge" jest praktycznie nie możliwe

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów