Mi glam jakoś tak zawsze się kojarzy z trzecią ligą rocka lat siedemdziesiątych. http://www.youtube.com/watch?v=Nras3c8r45k
Technika obróbki zdjęć
Marketing i Bóg wie co
Sam nie wiem
Mi glam jakoś tak zawsze się kojarzy z trzecią ligą rocka lat siedemdziesiątych. http://www.youtube.com/watch?v=Nras3c8r45k
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
hmm zrozumienie zdania ?? to raczej ty nie możesz sie pogodzic z tym ze nie każdy podziela twoje zdanie, ze to jest nie fajnie(bo przecież żyjemy w świecie gdzie najważniejszy jest honor i sprawiedliwość, ponad wszystko)
jeśli założył byś prywatna szkole i wydal komuś na zakończenie dyplom, czy ta osoba miała by prawo dzielić się swoja wiedza ?? jeśli tak to czemu nie miała by reklamować jej tym samym słowem co ty ?? przecież wielokrotnie juz stwierdziłem ze repoglamour to nie jest znak zastrzeżony, może autorka powinna o tym pomyśleć
a czy własnie nie temu ma posłużyć ten watek ?? wyjaśnieniu co ten termin (nazwa własna) oznacza, i czy wogule coś oznacza
LMAO, czy zwróciłeś uwagę w jakim dziale się znajdujemy ??
jak myślisz dlaczego postanowiłem założyć ten watek w HYDEPARK niż robić offtopa w temacie znajdującym się w dziale TECHNIKA FOTOGRAFOWANIA ??
no i chyba nie wiem powinienem może serdecznie z całego serca przeprosić kolegę ze zadałem jakieś pytanie na forum odnośnie znaczenia tego słowa, boże bron bym więcej nie popełnił takiego błędu
hehe dobre do tej pory nie korzystalem z zadnych polskich warsztatów niestety w mojej okololicy nie ma za ciekawych oprucz "canon seminars" (Partek daleko niestety jest)
no i zakończenie : jeśli tak strasznie pieni cie moja osoba to możesz powstrzymać się od dyskusji na ten temat w wątku który założyłem przecież nikt cie do tego nie zmuszanastępnym razem zanim klikniesz wyślij uderz się w pierś i zamknij okienko
![]()
bo takie bicie piany tez jest NIE FAJNE
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha no i zapomnialm dopisać z roztargnienia może
jak sama Kalina napisała nazwa ta powstała do określenia techniki fotografii ślubnej (i zapewne związanej z nią obróbki)
serdecznie pozdrawiam Kaline i dziękuje za wyjaśnienie
Ostatnio edytowane przez Ciboq ; 15-02-2011 o 18:43 Powód: Automerged Doublepost
Ciboq - ależ Ty mnie wcale nie denerwujesz, wręcz przeciwnie. Prowadzę z Tobą dyskusje, ja mam swoje zdanie Ty swoje, taki urok postów w internecie. Główny problem polega na tym że piszemy o dwóch różnych rzeczach i przez to nie możemy się dogadać. Ja piszę o wykorzystaniu czegoś wypromowanego w jakiś sposób Ty o tym że wykorzystać można bo nie jest zastrzezone, ogólnodostępne itp. Racja leży po środku - można wykorzystać bo nie ma np. prawnych przeciwwskazań a w kwestiach moralnych każdy podchodzi inaczej. Ja że to nie fajne, Ty że to nic złego. Dlatego myślę że nie dojdziemy do wspólnego "consensusu" i nie ma potrzeby (przynajmniej z mojej strony) kontynuowania forumowej przepychanki. Pozdrawiam i bez ironii życzę miłego wieczoru.
Oj, Kalina, Kalina... troszkę młodsza jesteś niźli ja, ale...
No cóż, widocznie w innych światach wtedy przebywaliśmy
Bo jak mnie pamięć nie myli, to dokładnie takie same usługi były oferowane drzewiej,
tylko sprzęt był analogowy, bo nie było wtedy cyfrówek.
A co za tym idzie to i obróbka takich fotek to była czarna magia znana tylko "wybranym",
lub zapalonym hobbystom (a i to w większości B&W)
I efekty wyczarować z negatywu (lub na negatywie) nie było tak Hop-Siup.
A teraz:
"Uuups! Nieostre fotki trochę wyszły!!!
Nic to - poruszamy suwaczkami, nałożymy teksturkę by zamaskować niedoskonałości i...
włala - a nazwiemy to "śtuką" i klientom trza wmawiać, że taki trend teraz i taka moda...
Hmmm...no... jak by to tu nazwać... jakoś tak efektownie..."
Teraz jest po prostu moda na "maskowanie" nieostrości i niedoskonałości zdjęć,
przez różne "cudne" efekty jakie dają programy graficzne.
Mnie się to nie podoba, ale ludziska to kupują, więc...
Ale ja się pewnie na tym nie znam ;-)
Obrazki Picassa też mi się nie podobają, ale ludzie płacą za to ciężkie pieniądze
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
żebyś zadał sobie minimum trudu i wszedł na stronę repoglamour.pl to wiedziałbyś to bez straty czasu na bezsensowne posty (patrz nagłówek: fotografia ślubna w stylu repoglamour)
btw. jeśli ktoś nazwałby swoje warsztaty photoshopin to też byłoby ok? idąc dalej warsztaty b2 mogą być? jeśli nikon nie byłby zastrzeżony to akademia nikona też byłaby spoko? może warsztaty z tomaszewskim bez niego?
Tego właśnie chyba nikt nie zrozumie....bo jeśli nie jest zastrzeżone to jest to ok, można używać i nikomu nic do tego, a jak twórca tego błyskotliwego słowa ma problem z tym, że inni używają to niech zastrzega...o ile zdąży bo już widze powstaje takie przeświadczenie, że jest to super mega chwytliwe słowo na którym można zarobić niesamowite pieniądze. Najlepiej niech zastrzegą też słowa : ślub, reportaż, glamour a także repo, repo-galmour, rep-glamour, repo-glamur i tysiące innych odmian w których wystarczy przestawić literke i ktoś mógłby sie podszywać bo ten wyjątkowy styl.
Dobra koniec wcześniejszych wredności, odpowiedź w dziwnej ankiecie : Marketing.....dlaczego? Bo te zdjęcia znane jako repoglamour, nie wnoszą raczej nic nowego do tematu, czego nie można znaleść na innych nie nazwanych tym "stylem".
To tylko zabawa...nie spinajcie się...
No to ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze :-). W wersji Machinery 2.0 będzie moduł który robi obróbkę w stylu 'repoglamour'![]()
Wszystko się zgadza, ale nawet Australian Pink Floyd Show wnoszą coś nowego do tematu(najwyższej klasy koncertowe widowiska), mimo iż grają tylko Floydów. Mimo to nie nazwali się Pink Floyd. Proste?
Zauważ, że właśnie osoby takie jak Kalina, Adam, Smoki, Julia, itp itd wyznaczyły te wszystkie drogi czy 'style' po których wszyscy dzisiaj się poruszają. Obejrzyj ostatnią całościówkę kogokolwiek z czołówki i porównaj ze zdjęciami robionymi 10 lat temu. Na prawdę nie widać różnicy? Marketing?![]()