Cytat Zamieszczone przez jot Zobacz posta
a widzisz N00bek mylisz się. Przez pół roku miałem d50, później przez dłuższy okres d90 i d300 więc akurat puszki nikona są mi dobrze znane..

Wojny systemowe są dla ludzi, który kupują sprzęt a nie robią nim zdjęcia Aparat to narzędzie i tylko tyle.
Co do kolorów, znowu się nie zgodzę, żaden problem ustawić aby wszystkie zdjęcia po imporcie do LR miały dokonane od razu korekty. Jedyny plus Canona w tym momencie to ładniejszy JPG, którego i tak nikt nie używa bo przecież pro robią w rawach..

Ze szkłami się całkowicie zgadzam, Canonowa oferta dla amatora jest słaba..

ps. co w poprzedniej wypowiedzi uważasz za głupie?
ps2. Najlepsze zdjęcia robi się Olympusem
tez miałem nikona teraz mam canona i powiem Ci że nie uzyskasz tego co na canonie ustawiając wg wzorca, swego czasu robiłem porównanie z kolegą ustawialismy wg tej samej karty do WB (DigiGrey) d90 i 5d. d90 w cieniach zawsze łapał jakies zafarby, pozatym inaczej obrazował kolor fioletowy i czerwony. Różnica napewno jest i to nie chodzi o wb wg. wzorca.
To oczywiscie kwestia gustu, ja nie lubie cukierkowo-plastikowych kolorów i zafarbów w czerni wiec wybrałem canona

przestan prowokować, kiedys miałem olympusa e520 i owszem kolory były dobre ale napewno nie robiło się nim dobrze zdjęc