-
Tez mialem ten dylemat i porównywalem i nawet jest tu moj temat na tym forum. Powiem ci tak. Mialem kiedys canona 40d i ciezko mi sie przechodzi na nikona chodzi mi o obsluge bo nawyki zostaja. Teraz zakupilem nikona d90. Juz pisze dlaczego. Cena jest tansza o prawie 1000 zł ! a uwierz mi ze naprawde jest to dobre body ktore spokojnie mozna powiedziec jest rowne canonowi 60d nie licząc filmow, co nie oznacza ze nikon nie moze ich robic. Za tego tysiaka spokojnie mozesz wlozyc w optyke albo lampe ! Co do systemu nikona polecam taniego zooma 18-105 VR ktory jest naprawde dobry optycznie i ja szukalem odpowiednika w canonie ale nie znalazlem... niestety canon tanie kity robi fatalnie... co do stalek z nikona to 35 jest naprawde ok
co do 50 i 85 to niestety sie nie wypowiem bo nie zakupilem jeszcze... obecnie w tym tygodniu zakupuje do mojego zestawu lampe wiec warto zaoszczedzic tego tysiaka. Osobiscie polecam ci nikona no chyba ze masz wiecej kasy np na 7d lub 5d to wez canona ale pamietaj ze musisz miec sporo kasy na szkla, a jesli jej nie masz to bez sensu brac takie body.
Uprawnienia umieszczania postów