Witam, jestem nowy na tym forum wiem, że było wiele takich tematów ale po przeczytaniu setek z nich nadal jestem niezdecydowany. Pytanie brzmi: Chciałbym kupić dobry aparat na wiele lat, tóry nie znudzi się po dwuch latach. Wiem, że w 90% będę robił zdjęcia portretowe głównie mojej córeczce oraz w pomieszczeniach. Pozostałe 10% to zdjęcia ala portretowe na dworze + czasami jakieś widoczki wakacyjne. Na chwilę obecną jestem zdecydowany na obiektyw stałkę 50/1.4 czy to nikona czy canona. Wiem, że powinien spełnić moje oczekiwania. Jednak zastanawiam się nad puszką do niego. Wybór jest pomiędzy NIKON D300s, Canon D60, w ostateczności zdroworozsądkowe podejście co do ceny canon 500D. Wiem, że to duża rozpiętość cenowa od 2-4 tys ale może pomożeciewybrać czy warto dołożyć i potem dokupić jakiś dobry zum, lampę statyw do dobrej klasy puszki czy coś taniego i wystarczy. Przyznaję że jestem amatorem w tym temacie ale bardzo chciałbym ciągle powiększać swoją wiedzę wiec chcę mieć sprzęt na długi czas, który dami takie możliwości.