Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: [Dawid_Jaworski] Galeria - różne

Awatar Dawid_Jaworski
    Miasto
    Chmielnik k. Rzeszowa

Domyślnie [Dawid_Jaworski] Galeria - różne

Witam serdecznie.

Zapraszam do obejrzenia kilku pstryków szkockiego była ras Galloway i Highland Cattle.

Z góry dziękuję za cenne uwagi i informacje nad czym należy w pierwszej kolejności popracować (względnie, czy widząc efekty, jedynym rozsądnym wyjściem jest wystawienie całego sprzętu na Allegro :P ).

Wszystkie pstryki z 40D. Szkło - Tamron 90mm macro (nie DI) - prócz 2 i 3. Wywoływane z RAWów w DPP.

1.
    Jak się tutaj sprawa z kolorkami ma? Pytam, gdyż nie mam dostępu do skalibrowanego monitora.

2. 40D, Tamron 17-50 f4.6

3. 40D, Tamron 17-50 f8

4.

5.

6.

7.
    Mało światła, mleczne, szare zdjęcie - próbowałem jakoś ratować, ale póki co (miejmy nadzieję...) wyszło jak wyszło - przeszkadza w odbiorze?

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Nie wiem co masz na myśli pisząc mleczne, ale mi kolorystyka finalna BARDZO odpowiada.
    2 i 6 kadr najmniej mi się podobają.
    3 za to najbardziej, tylko bez tych badyli na pierwszym planie.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Dopiero zaczyna Awatar Vegoto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

3 najlepsza ! Ale bez tych patyków wyglądała by lepiej jak kolega wyżej pisze.
    Canon EOS 450D / Canon EF-S 18-55 F3,5-5,6 IS / Sigma 50 F1.4 EX DG HSM / Canon 430EX II

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

3 - bardzo fajne, spróbuj wyretuszować te badyle.
    Reszta podobna i raczej nie zachwyca. Na niektórych słabe kadrowanie (np. 6). Widzę, że prawie w ogóle nie robiłeś postprodukcji. Myślę, że zdjęcia dużo by zyskały, gdybyś przeciągnął je np. w Lightroomie.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No właśnie, kolorki ładne, ale jakoś brakuje wykończenia. I MZ lekki chaos w kadrach, tak jakbyś pstrykał "na żywioł", bez czasu do namysłu. A stwory raczej nie wyglądają jakby zbierały się do ucieczki ;-))).
    Na 3 kolory, zwłaszcza niebo, takie jakie lubię ;-)
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Awatar Dawid_Jaworski
    Miasto
    Chmielnik k. Rzeszowa

Domyślnie

Dziękuję za komentarze.

Faktycznie... jeśli się lepiej przyglądnąć na większości zdjęć przed głównym planem sterczą jakieś badyle.

(jeśli o obróbkę chodzi, to zaczynam dopiero przyglądać się tematowi - póki co ograniczałem się tylko do wywołania rawów w DPP)

Dzięki
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jakie śmieszne krowy tam mają - nr 6
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Awatar Dawid_Jaworski
    Miasto
    Chmielnik k. Rzeszowa

Domyślnie Ciąg dalszy

Mimo, że wizualnie to przesympatyczne stwory, to pokaźne różki, a jeśli mowa o "tych bez", to teoretyczne kilkaset kilogramów rozpędzonego mięska budzi pewien respekt .

Rzecz się dzieje jednak nie w Szkocji, lecz na naszym (nie szkockim) Podkarpaciu - gmina Chmielnik, pod Rzeszowem. Zwierzaki żyją "w stanie dzikim" na 30 ogrodzonych hektarach. Co ciekawe, jeśli chodzi o opiekę, to jedyne czego potwory potrzebują to sianko zimą.

8. Pierwsze kroki w "podkarpackiej dżungli".

9. Wysoki na 2 metry kopiec ziemi okazał się być najlepszym miejscem do pokazania swojej dominacji (rządzi "płeć piękna"...).

10. Zaloty kawalera (po prawej) skończyły się dla niego "wsteczną", niekontrolowaną ucieczką na dwóch tylnych łapach - wylądował w zaroślach.

11. Ot... podoba mi się.

Pozdrawiam.

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

zastanawiam się co jest ładniejsze - zdjęcia, czy krówki Numer 2 mi się podoba ze względu na szarości brzóz i to, że krówka wtapia się w tło. 4 byłaby zdecydowanie bardziej udana gdyby było więcej tła i otoczenia, bo jest bardzo ładne, no i gdyby nie byłoby tej uciętej drugiej krowy. 8 też mi się podoba, mimo, że biała krówka nieładnie pozowała.

Początki nałogu

Domyślnie

Bardzo ciekawy reportaż. Brawo!

Pozdrowienia, swnw

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów