Czytałeś wątek z testem??? Jeśli nie - to koniecznie przeczytaj. Jeśli tak - to powinieneś wiedzieć
Pozdrówka!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze jedno wiarygodne źródło - http://www.optyczne.pl/217.1-Test_ob...Di_VC_USD.html
Czytałeś wątek z testem??? Jeśli nie - to koniecznie przeczytaj. Jeśli tak - to powinieneś wiedzieć
Pozdrówka!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze jedno wiarygodne źródło - http://www.optyczne.pl/217.1-Test_ob...Di_VC_USD.html
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 13-02-2011 o 23:29 Powód: Automerged Doublepost
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
IMHO Tamron też będzie na lata, jeśli się nie "ciora" zarobkowo
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Tamron nie jest zły jak wykazuja testy. Ja jednak wybrałem Canona, bo odwzorowanie kolorów bardziej mi pasuje i to ....... eLa![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
BuahahahahaRozbawiłeś mnie aż po pachy powyższym...
Niech wszyscy wszem i wobec kupują L-ki i zamiatają nimi podłogi. Gdzie nie pójdę natykam się na to samo;
- dlaczego nie wziąłeś 17-55/2.8 IS USM, tylko 17-40/4L?
- bo to Elka, lepiej wykonana i ze stałym światłem
- ale przecież za dużo nie podróżujesz, w deszczu z nią nie biegasz i tym bardziej w plener nigdy z rańca się nie wybrałeś, po co Ci kurcze ta elka?
- bo "tam i tam" napisał jakiś Pan Xyz, że l-ka jest lepszy budową i ma znakomity obraz, którego nie każdy obiektyw jest w stanie wygenerować.
- ...
Podarujmy sobie pisanie takich rzeczy, że coś jest pancerne. Tamron 70-300VC jest bardzo dobrym szkłem, które warto rozpatrzyć tym bardziej, że w zakresie 70-250(270) fotki z niego są świetne jakością. Silnik chodzi już jak należy i w dodatku jest stabilizacja.
Jeśli chodzi o jakiś lepszy zakres, to tanio można poszukać Tamrona 18-200, miałem to szkiełko i jak na moje wymogi (niegdyś) totalnego amatora było to szkło ponad normę![]()