Niedawno szukałem podobnego aparatu. Z tym, że moje wymagania odnośnie ceny były jeszcze ostrzejsze. generalnie miał być miniaturowy "aparat" z 720p i kodekiem AVCHD, który zoomuje podczas filmowania, ostrzy na bieżąco i na szerokim ma przynajmniej 28mm (po przeliczeniu) i mam znośny (przynajmniej czytelny) dźwięk w filmach. Jeśli chodzi o zdjęcia, to od razu założyłem, że będzie kiepsko i kupiłem Samsunga ST60.
Zadanie swoje spełnia - to znaczy filmuje w miarę sprawnie. Jakość zdjęć jest jednak bardzo słaba, ale na to byłem przygotowany, bo kiedyś miałem już tani kompakcik. Jeśli chodzi o fotki - żeby zachować równowagę psychiczną
, lepiej zdjęcia od razu robić w jakiejś mniejszej rozdzielczości. Jeśli ktoś miałby to zobaczyć, to trzeba takie zdjęcie obrobić. Dlatego w moim przypadku jedno "normalne" zdjęcie na miesiąc, to maksimum
- nie licząc fotografowania ad hoc dokumentów (zamiast przepisywania/kserowania), co robię namiętnie, bo aparacik zawsze mam przy sobie. Podsumowując - ST60 robi to, czego od niego oczekiwałem, tyle, że trudno mi go nazwać "aparatem fotograficznym"
W sumie teraz być może jednak dołożyłbym do wymagań wodoszczelność, z tym że wtedy jakoś nie mogłem tego pogodzić z moimi oczekiwaniami odnośnie parametrów rejestracji ruchomego obrazu i ... ceną.
Może Aparat cyfrowy dla mieszkańców Szuflandii bedzie dobry.
Mój typ: GoPro Hero HD
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Tutaj jest też coś ekstremalnie małego, a jaki mozliwości!
http://allegro.pl/mikro-kamera-brelo...504483584.html
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Testowałem różne małe kompakty i wiem jedno, dobrej jakości zdjęć nie zagwarantują ale do dokumentowania są idealne. Od kilku lat używam IXUS'a 40 (wiem staroć ale bardzo dobrze się sprawdza i jest metalowy) i daje mi to czego chcę. Natomiast w przedziale do 500 PLN raczej nie ma szans znaleźć kompakcika dającego dobrej jakości foty.
Janusz proszę rozszyfruj ten skrót GoPro Hero HD.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
http://camonboard.pl/index.php/kamer...-na-narty.html
Niby kamera wideło ale zdjęcia robi zaskakująco dobre. Obiektyw prawie fish 176°. Zdjęcia można robić w trybie np. co 1 sek albo co "ileśtam sekund". Wyzwalanie ręczne też jest. 5 Mpix. Pod wodą też daje radę - do 60 metrów. :-)
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 26-03-2011 o 21:32
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Chyba chodzi o te kamerki:
http://gopro.com/ - o ile dobrze wygoglałem![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z miniaturek jest jeszcze samsung ST30, tyle, że to nowość i kręci tylko w VGA o ile dobrze doczytałem... Za to ma być tani![]()