Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Lampy Quantuum R+1000 - odradzam bo się palą

Domyślnie

Sprawa nie jest świeża. Nie lubię działać pod wpływem emocji.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

W tym wypadku, jak widac ze sprawa nie jest świeza to wzrósł mój poziom zaufania do tej informacji.

Dzieki za takie info bo sam chodze z zamiarem zakupu włansie R1000+ w tym wypadku zastanowie się 10x.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a ja zadam pytanie: czym się różni błyskanie profesjonalne od amatorskiego?? może na mniejszej mocy?? może lampy po prostu wiedzą, że jak amator to się nie mają palić?? nie rozumiem, powiedziałbym bardziej profesjonalista "oszczędza" każdy błysk, każda klatkę niż amator walacy bez opamietania strzał za strzałem, chyba że ja czegoś na ten temat nie wiem?? Może foto tip również trzymał tę trzecią lampę przez rok w piwnicy??

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quantuum1000 Zobacz posta

Akurat tu nie mam powodów do narzekania bo naprawili je dość szybko - wysłałem je do serwisu chyba we wtorek a w poniedziałek w następnym tygodniu kurier był z nimi z powrotem. Nie odpakowałem jednak jeszcze pudełka i nawet ich nie przetestowałem.
    No ja bym tyle nie wytrzymał.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

co do Foto tipa i jego serwisu: kiedyś rozjechały mi się soczewki w samyangu. W poniedziałek zawiozłem do Mogilan i prosiłem pana by szybko to naprawili bo na piątek potrzebuję, mam ślub w malutkim kościółku itd. Pan stwierdził spokojnie, ze nie będzie obiecywał bo nie ma serwisanta, miałem dzwonić, bo chciałem sobie osobiście- by było szybciej- odebrać. We środę przed południem kurier z paczką i naprawionym szkłem.

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LLL Zobacz posta
    Ponoc maja wentylator.. hm to mnie nastraszyles, mam Quantuumy ale serie s+
    Tak, mają wewnętrzny system chłodzenia (seria R+)
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Domyślnie

Cytuję ze strony Foto-tip:

"R+ 1000 to profesjonalna lampa studyjna przeznaczona zarówno dla zawodowców jak i amatorów."

...więc opinia i ostrzeżenie użytkownika quantuum1000 jest jak najbardziej na miejscu i niektóre sugestie o ich amatorskim przeznaczeniu nie na miejscu, zwłaszcza przy takiej jednoznacznej deklaracji w opisie na stronie www dystrybutora . Warto o tym pamiętać przy zakupach w przyszłości...
    20D | 30D | 5DmkII | 10-20 3.5-4.5| 17-55 2.8 IS | 15 2.8 | 28 1.8 | 50 1.4 | 85 1.8 | 100 2.8 | 70-200L 2.8 IS | 100-400 4.5-5.6L IS |550EX | 580EX
    blog fotograficzny | fotografia ślubna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christ Zobacz posta
    Cytuję ze strony Foto-tip:

"R+ 1000 to profesjonalna lampa studyjna przeznaczona zarówno dla zawodowców jak i amatorów."

...więc opinia i ostrzeżenie użytkownika quantuum1000 jest jak najbardziej na miejscu i niektóre sugestie o ich amatorskim przeznaczeniu nie na miejscu, zwłaszcza przy takiej jednoznacznej deklaracji w opisie na stronie www dystrybutora . Warto o tym pamiętać przy zakupach w przyszłości...
    A jak ci powiedzą że ich lampy są lepsze od profoto pod każdym względem to też uwierzysz? To jest reklama i jest po to żeby ściągnąć jak najwięcej kupców ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    A jak ci powiedzą że ich lampy są lepsze od profoto pod każdym względem to też uwierzysz? To jest reklama i jest po to żeby ściągnąć jak najwięcej kupców ;]
    Tu nie chodzi o to czy ja w to uwierzę (a uwierz - doskonale znam język reklamy ), moja wypowiedź jest związana z postami, które bronią producenta i dystrybutora Foto-Tip, opisy lampy na stronie sklepu w świetle opisanych przypadków spalenia dokładnie ich pogrążają i nie widzę żadnego usprawiedliwienia/obrony dla nich.
    20D | 30D | 5DmkII | 10-20 3.5-4.5| 17-55 2.8 IS | 15 2.8 | 28 1.8 | 50 1.4 | 85 1.8 | 100 2.8 | 70-200L 2.8 IS | 100-400 4.5-5.6L IS |550EX | 580EX
    blog fotograficzny | fotografia ślubna

Domyślnie

ja na szczęście używam elinek Już dwa lata i nie narzekam. tylko modyfikatory b. drogie.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów