Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: World Press Photo

Początki nałogu

Domyślnie

Zdjęcie Afganki bez nosa stylistycznie trochę nawiązuje do zdjęcia afgańskiej dziewczyny zrobionego przez Steve'a McCurry'ego - nie wiem czy zwróciliście na to uwagę? To też może być swego rodzaju dopowiedzenie. Cóż, zdjęcia prasowe należy rozpatrywać raczej w kontekście w jakim zostały zrobione, a sytuacja w Afganistanie jest jedną z wazniejszych spraw dziejących się na świecie obecnie. A z tego zdjęcia, zwłaszcza w zestawieniu ze zdjęciem Steve'a, widać, że jest gorzej i świat Zachodu nie potrafi się z tym uporać mimo przewagi technologicznej i ekonomicznej.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mnie najbardziej zastanawia dlaczego w kategorii contemporary issues zdjęcia z google street view otrzymały honorable mention.

Ten konkurs z roku na rok mnie zadziwia. Może się nie znam, ale parę lat temu zdjęcia, które były nagradzane jakoś bardziej mi się podobały. Cieszę się, że przynajmniej Gudzowaty trzyma poziom i swój styl.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Cóż, zdjęcia prasowe należy rozpatrywać raczej w kontekście w jakim zostały zrobione, a sytuacja w Afganistanie jest jedną z wazniejszych spraw dziejących się na świecie obecnie.
    Też tak mi się zdaje. Zdjęcia jak setki innych natomiast przesłanie, a przede wszystkim przebicie się do szerokiej opinii z tym co się dzieje na świecie bezcenne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Zdjęcia Gudzowatego to bajka, natomiast wogóle nie rozumiem 3 miejsca Ćwika....
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów