Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Kilka pytań 50d

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Przez to, że skoro rozpoznaje drgania to może i rozpoznać brak drgań.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_S Zobacz posta
    czy znajdę w aparacie tą mikroregulację i czy sam dam radę tego dokonać?
    Tak, znajdziesz. Otwórz instrukcję obsługi, tam jest napisane jak dokonać regulacji. Trochę z tym zabawy, zwłaszcza w przypadku zoomów, o czym zresztą jest tu osobny wątek.
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_S Zobacz posta
    Bo ja nie potrafię chyba mimo tylu przeczytanych artukułów zrozumieć jednej z podstaw a mianowicie: Jeżeli ustawię przesłone na 2.8 to ostrość jest wtedy w mniejszej cześci zdjęcia a robiąc zdjęcie całej osobie lub kilku osobom chcę aby cali na zdjęciu byli ostrzy czyli muszę przesłone ustawić więcej niż te 2.8 ?.
    Tak ale jednocześnie przymykając szkło powinieneś wzmocnić swiatło aby utrzymac pozostałe parametry na tym samym poziomie. Mogłeś zwiększyc ISO zamiast tego. Zmiana jednego parametru pociaga za sobą zmianę innego. Ni ejest ich tak dużo - przesłona, czas, ISO więc to tylko chwila nauki i podstawy sa opanowane.

Domyślnie

Iso już dowaliłem 1000 bo gdzieś wyczytałem że jeszcze nie będzie szumów.. Poczekam na dziewczynę i poćwiczę może z lampą.. błysnę ją o sufit, jest biały lekko pod kątem do przodu, zobaczymy.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Szumy są ZAWSZE ;-))). Chodzi o to, że na mniejszych ISO są zdecydowanie mniejsze. Ale w 50D na ISO 1000 da się robić przyzwoite zdjęcia. Problem MZ pojawia się wtedy, jak użytkownik zamiast cieszyć się robieniem fotek zaczyna doszukiwać się na siłę mankamentów sprzętowych ;-))).
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów