Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 88

Wątek: Steadicam

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tim Zobacz posta
    ogólnie to 300% taniej wyszło niż jakby z kraju kupować
    Hehe no matematyka w szkole podstawowej, klasa 4 obliczanie procentów - polecam powtórzyć

Nikt nie wymienił polskiego producenta rewelacyjnego choć nie taniego sprzętu http://www.floatcam.pl/

Mam już taki od dwóch lat - nawet nie trzeba regulować po takim okresie - wykonanie z najwyższej półki.

No ale cena odpowiednia.

Łukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Ano właśnie - my się tu zastanawiamy, czy wydawać 1500 na glidecama, czy połowę tego na hindusa, a Ty polecasz sprzęt za nie mniej niż 7000 Co prawda to jest kompletny zestaw z monitorem itd., ale mimo wszystko różnica jest spora
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Myślałem że to ceny w dolarach
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Nikt nie zapomniał. Tylko to nie ta półka cenowa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    streaker ---> Za 7 tys. to masz prosty FC-7 z jednym ramieniem. Monitor i reszta to następne 2 tys.
    Ostatnio edytowane przez Shadow ; 15-02-2011 o 19:22 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

ja kupiłem sobie kilka tygodni temu Glidecam HD2000 i powiem Ci, że sprzęcik rewelka! jak kupisz to od razu zamów sobie koniecznie szybkozłączke jakąś np. z manfrotto żeby wpinać aparat w płytkę w sekundę a nie za każdym razem to rozmontowywać i przykręcać śrubą do płytki. z taką szybkozłączką balansowanie glide'a to jakieś kilka minut kręcenia śróbkami jeżeli zmieniasz obiektyw i aparat na inny

co do samego urządzenia to baaardzo fajne i płynne i jak czujesz balans to momentalnie załapiesz chodzenie z tym.

jedyny mega ogromny minus to nawet jak Ci się wydaje że to lekkie i w ogóle to baaaardzo mylne... ja mam na tym samo body + 28mm i po godzinie używania i chodzenia ręka siada na kolana i woła o pomoc

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szybkozłączkę + dodatkowe sloty szybkozłączkowe do statywu, riga itp? Czy odkręcasz płytkę po zdjęciu z glajda?

Domyślnie

coś takiego instalujesz na tej płytce z dziurkami na glide'ku i jest +100 do wygody

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak, wiem, ale co dalej, jak chcę przepiąć aparat z glide'a na statyw, a płytki nie mają tych samych rozmiarów.

Domyślnie

no to normalnie odkręcasz sobie ta "deseczkę" i przypinasz do złączki a na statyw sobie używasz czego tam chcesz (zwykle statywy mają*swoje złączki) ...to jest tylko do glide'a żeby było wygodnie szybko odpinać aparat i wpinać

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A nie szłoby do "deseczki" statywu przykręcić na stałe szybkozłączki?

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów