Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Praca za granica jako fotograf slubny

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przegladałem kilka stron angielskich fotografow i srednio biora tak ok 1000 funtow to zalezy od regionu. kolega napisal 2 posty wczesniej ze powinienem zejsc do 100 zl. Powiem tak: w ubieglym sezonie fot, slubna dopiero zaczynalem sie zajmowac i zalezalo mi tylko na tym zeby zdobyc doswiadczenie i nabyc praktycznej wiedzy. w tym roku bede pstrykac za 300 zl do czerwca a potem uk. jesli bym zostal w pl to juz bym mial dawno str web i klijentow ktorym odmowilem. niestety wole sprobowac w angli zarobic troche wieksze pieniadze o ile sie uda... heh warto zaryzykowac i bym mogl po 2 slubach kupic sobie niezle szkielko

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Wiemy. Zarabiają kupę kasy za 4 godziny pracy. Raj dla fotografów.
    Ale ty tak na powaznie?

Cytat Zamieszczone przez tomcio22112 Zobacz posta
    przegladałem kilka stron angielskich fotografow i srednio biora tak ok 1000 funtow to zalezy od regionu.
    Chlopie zejdz na ziemie. Kto ci da 1000f za slub?
    Na poczatku bedziesz sie za darmo prosil i nie bedzie latwo znalesc.
    A za co bedziesz zyl?
    Czy ty wogole wzioles pod uwage koszty zycia?
    Mam nadzieje ze wezniesz to sobie do serca i odbierzesz moje i rady kolegow jako chec ustrzezenia cie przez wdepnieciem w g... i szybkiego powrotu do PL z podkulonym ogonem.
    Naucz sie jezyka, przyjedz do UK, znajdz normalna prace zeby miec z czego zyc a na boku rozkrecaj interes.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Pojedzie robić śluby a skończy na zmywaku.
    A wiesz co mi sie w Anglii podoba. Ze w wikszosci miejsc ludzie maja dociebie szacunek nawet jesli pracujesz na zmywaku.
    Chocby i na zmywaku mial robic to da mu to pieniadze na zycie i jesli konsekwentnie bedzie brnol w fotografie po godzinach pracy to nalezal by mu sie za to szacunek.
    Ale powtorze... nie bez angielskiego i to na poziomie.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 11-02-2011 o 13:49 Powód: Automerged Doublepost

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna

Domyślnie

sluchajcie, prace bede miec 1500 Ł na miesiac, mieszkac tez bede mial gdzie, mam znajomych ktorzy mieszkaja w uk na stale mam tez znajomego fotografa (reporter rmf byly) i jezyk znam na poziomie srednim, w kazdym badz razie dogadalbym sie. jesli chodzi o zdobycie klijentow to sie zrobi www jakies ulotki i ogloszenie mozna przypiac na tablicy ogloszen kolo kosciola. Wiadomo ze sie nie pojedzie i nie wejdzie prosto z mety do kosciola robic zdjecia. Traktuje fot, jako dodatkowe zrodlo dochodu a nie jako glowne jak sie niektorym wydaje. a po kilku latach moze sie wroci do pl z zarobioną kasa. a co do zdobywania klijenotw dodam ze to wyjdzie w praniu, zawsze sie cos wymysli a tymbardziej majac przyjaciol umiejacych angl, perfekt.

Domyślnie

fajnie sie to wszystko czyta coz mlodosc ma swoje prawa, ja zycze powodzenia, wszystko zycie i czas zweryfikuje, oby niezbyt dotkliwie, grunt to "jakis" plan, a na znajomych czy "przyjaciol" to w UK bym nie liczyl, z czasem zorientujesz sie o czym pisze, i generalna rada, choc smutna ale niezwykle prawdziwa - w UK im dalej od Polakow tym mniej problemow i tym dalej zajdziesz jeszcze raz powodzenia, jak skakac to z wysoka, poki mlody i pelen zapalu ciagle mozesz osiagnac wszystko albo nic, wazne dzialac!
    Leszek, Londyn, http://www.flickr.com/photos/leszekdesign/

C5dmk2|C50/1.4|C85/1.8|C24-105/4L|C70-200/4L IS|1x C580EX II|2x YN468 Speedlite|4x Yongnuo RF602, softbox 60x60, parasolka, gels, grid, Wacom Intuos4 M, itd. itp.

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

sluchajcie, prace bede miec 1500 Ł na miesiac, mieszkac tez bede mial gdzie, mam znajomych ktorzy mieszkaja w uk na stale mam tez znajomego fotografa (reporter rmf byly) i jezyk znam na poziomie srednim, w kazdym badz razie dogadalbym sie.....
    Jeśli na 100% będziesz miał pracę, miał się z czego utrzymać i inwestować w sprzęt to możesz pominąć ten rok czekania o którym pisałem. Nawet jak tam ze ślubami nie wyjdzie do końca jak trzeba to przynajmniej wrócisz obładowany sprzętem
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

sluchajcie, prace bede miec 1500 Ł na miesiac, mieszkac tez bede mial gdzie, mam znajomych ktorzy mieszkaja w uk na stale mam tez znajomego fotografa (reporter rmf byly) i jezyk znam na poziomie srednim, w kazdym badz razie dogadalbym sie. jesli chodzi o zdobycie klijentow to sie zrobi www jakies ulotki i ogloszenie mozna przypiac na tablicy ogloszen kolo kosciola. Wiadomo ze sie nie pojedzie i nie wejdzie prosto z mety do kosciola robic zdjecia. Traktuje fot, jako dodatkowe zrodlo dochodu a nie jako glowne jak sie niektorym wydaje. a po kilku latach moze sie wroci do pl z zarobioną kasa. a co do zdobywania klijenotw dodam ze to wyjdzie w praniu, zawsze sie cos wymysli a tymbardziej majac przyjaciol umiejacych angl, perfekt.
    PWODZENIA
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Uprawnienia umieszczania postów