Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: Praca za granica jako fotograf slubny

Domyślnie

fajnie sie to wszystko czyta coz mlodosc ma swoje prawa, ja zycze powodzenia, wszystko zycie i czas zweryfikuje, oby niezbyt dotkliwie, grunt to "jakis" plan, a na znajomych czy "przyjaciol" to w UK bym nie liczyl, z czasem zorientujesz sie o czym pisze, i generalna rada, choc smutna ale niezwykle prawdziwa - w UK im dalej od Polakow tym mniej problemow i tym dalej zajdziesz jeszcze raz powodzenia, jak skakac to z wysoka, poki mlody i pelen zapalu ciagle mozesz osiagnac wszystko albo nic, wazne dzialac!
    Leszek, Londyn, http://www.flickr.com/photos/leszekdesign/

C5dmk2|C50/1.4|C85/1.8|C24-105/4L|C70-200/4L IS|1x C580EX II|2x YN468 Speedlite|4x Yongnuo RF602, softbox 60x60, parasolka, gels, grid, Wacom Intuos4 M, itd. itp.

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomcio22112 Zobacz posta
    sluchajcie, prace bede miec 1500 Ł na miesiac, mieszkac tez bede mial gdzie, mam znajomych ktorzy mieszkaja w uk na stale mam tez znajomego fotografa (reporter rmf byly) i jezyk znam na poziomie srednim, w kazdym badz razie dogadalbym sie.....
    Jeśli na 100% będziesz miał pracę, miał się z czego utrzymać i inwestować w sprzęt to możesz pominąć ten rok czekania o którym pisałem. Nawet jak tam ze ślubami nie wyjdzie do końca jak trzeba to przynajmniej wrócisz obładowany sprzętem
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Tomcio, ogarniasz nieźle to weź sobie sprawdzanie pisowni do przeglądarki zainstaluj, hm? Masz w ogóle świadomość tego jakie "byki sadzisz"? Nie wstyd Ci? Co by ksiądz powiedział...

Proszę trzymać się tematu - słuszne uwagi o ortografii na PW. Pkt. 6. regulaminu forum.
    Pozdrawiam
    K.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-02-2011 o 20:51
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Co by ksiądz powiedział...
    Ja to co by powiedział?
    Cytat Zamieszczone przez Ksiądz
    Alleluja i do przodu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Macie rację robiłem błędy ale z pośpiechu i byłem tego świadomy. Nie miałem czasu, dlatego pisałem szybko i mogłem popełnić kilka błędów, a potem już nie poprawiałem tylko wrzucałem na forum. Sorki.

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

Anglia jest specyficznym rynkiem, musisz brac to pod uwage.
    Masa kasy idzie na kosztu o ktorych w Polsce nawet bym nie myslal. Czasami wrecz zahacza to o cos nie majacego nic wspolnego ze zdrowym rozsadkiem.
    Np ubezpieczenia:
    1. bedac fotografem wypadalo by posiadac ubezpieczenie na sprzet - od zniszczenia, kradziezy itp - kilka stowek f/rok
    2. odpowiedzialnosc cywilna (jesli np maly chlopiec biegajac po sali na ktorej jest wesele rozbije sobie glowe o twojego laptopa, czy drukarke stojace sobie spokojnie w kacie pod sciana) masz prawie morowanego claima ze nie przestrzegales zasad H&S (BHP) i moze mialbys nawet szanse wygrac sprawe ale tylko w sytuacji ze bedziesz mial wylozyc na adwokata - srednio f250/godzine + Vat. - inaczej zostaja ci ugody i maaaaaaasa stresu
    3. autko - przeciez jakos trzeba dojechac i poruszac sie w trakcie slubu - pomiedzy kosciolem, plenerem i miejscem zabawy weselnej. Wypada posiadac pelne ubezpieczenie na wypadek awarii, zeby nie bylo stresu ze nie dojedziesz, takie ktore gwarantuje ci holowanie z autostrady i auto zastepcze w pol h (AA,RAC - koszt w zaleznosci od tego jakie posiadasz autko prywatnie - jak auto do 3lat ~ do f150/rok, przy 5cio letnim okolo f500)
    dodatkowo:
    (majac lat 19nascie za najmniejsza fiescinke z silnikiem 1.0L bedziesz placil ~ f1200-f2000 na rok za samo ubezpieczenie - w przypadku jak zaplacisz jednorazowo - jak w miesiecznych transzach -a mozesz miec powazny problem z taka opcja nie majac zadnego stazu w UK - pewnie blizej albo i ponad f2000)
    4. ubezpieczenie dla fotografow - takie jak by para mloda powiedziala ze zdjecia sa do d**y i zadaja sobie f20.000 za straty moralne - nastepne pare stowek
    pozniej juz tylko same przyjemnosci czyli koszty mieszkania, zycia i na koniec zostaje jeszcze mala, przymarszczona reka Jej Wysokosci Krolowej wyciagnieta w gescie '' podziel sie ''
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Doskonale podsumowane.
    A Tak z ciekawosci to co to za praca gdzie od reki daja 1500f? Bo np średnia płaca za prace biurowa na początek to ok 1000f

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Coś już napisał Awatar 1982wojtek

Domyślnie

Język ,język i jeszcze raz język biegle w mowie i piśmie bo narobisz sobie niepotrzebnych kłopotów bo nie doczytasz umowy czy nie dogadasz szczegółów .Pomyśl czy chciałbyś zlecić swój ślub osobie która mówi ''Kali jeść, Kali spać"?
    wszystko znaczy NIC!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

My tu gadu gadu a już się w Hydeparku znaleźliśmy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1982wojtek Zobacz posta
    Język ,język i jeszcze raz język biegle w mowie i piśmie bo narobisz sobie niepotrzebnych kłopotów bo nie doczytasz umowy czy nie dogadasz szczegółów .Pomyśl czy chciałbyś zlecić swój ślub osobie która mówi ''Kali jeść, Kali spać"?
    Z pewnoscia nieeee, no chyba, ze owy w/w Kali ma nieziemskie portfolio i wtedy czy mowi "Kali dobrze focić" czy "Kali dobrze robota" nie ma znaczenia i liczy sie efekt koncowy no ale to wyjatkowy wyjatek
    Leszek, Londyn, http://www.flickr.com/photos/leszekdesign/

C5dmk2|C50/1.4|C85/1.8|C24-105/4L|C70-200/4L IS|1x C580EX II|2x YN468 Speedlite|4x Yongnuo RF602, softbox 60x60, parasolka, gels, grid, Wacom Intuos4 M, itd. itp.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów