Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Praca za granica jako fotograf slubny

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Praca za granica jako fotograf slubny

Sluchajcie, moje zdanie jest takie: nigdy nie mozemy pytac mlodych jak mamy wykonac reportarz z dnia slubu albo jak maja wygladac zdjecia. Przeciez to jest reportarz i kazdy wyglada inaczej. ja sam nigdy nie pytalem mlodych o to jakie chca miec zdjecia z uroczystosci czy np z powitania mlodego przez mloda. ja jako fotograf slubny staram sie poprostu opowiedziec historie z tego dnia w nalezycie suptelny i pelen uczuc sposob dlatego takie pytania jak mam to zrobic sa wedlug mnie nie namiejscu. my tu jestesmy expertami i my wykonujemy swoja prace a ona jest z kazdą uroczystoscia inna. Natomiast jesli chodzi o plener tutaj mozemy sie konsultowac z mlodymi i wykonac ta czesc pracy tak jak sobie tego zycza. bo przeciez plener wykonuje sie zazwyczaj w inny dzien niz sama uroczystosc i przebiega on na pelnym luzie bez stresu ktory panuje w dniu slubu. pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomcio22112 Zobacz posta
    Sluchajcie, moje zdanie jest takie: nigdy nie mozemy pytac mlodych jak mamy wykonac reportarz z dnia slubu albo jak maja wygladac zdjecia. Przeciez to jest reportarz i kazdy wyglada inaczej.
    Fakt przy takim reportarzu każdy może wyglądać inaczej. Przy normalnym reportażu efekty są dość przewidywalne :-D

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Sluchajcie, moje zdanie jest takie: nigdy nie mozemy pytac mlodych jak mamy wykonac reportarz z dnia slubu albo jak maja wygladac zdjecia. Przeciez to jest reportarz i kazdy wyglada inaczej. ja sam nigdy nie pytalem mlodych o to jakie chca miec zdjecia z uroczystosci czy np z powitania mlodego przez mloda. ja jako fotograf slubny staram sie poprostu opowiedziec historie z tego dnia w nalezycie suptelny i pelen uczuc sposob dlatego takie pytania jak mam to zrobic sa wedlug mnie nie namiejscu. my tu jestesmy expertami i my wykonujemy swoja prace a ona jest z kazdą uroczystoscia inna. Natomiast jesli chodzi o plener tutaj mozemy sie konsultowac z mlodymi i wykonac ta czesc pracy tak jak sobie tego zycza. bo przeciez plener wykonuje sie zazwyczaj w inny dzien niz sama uroczystosc i przebiega on na pelnym luzie bez stresu ktory panuje w dniu slubu. pozdrawiam
    No raczej, że chodziło mi o plener, a nie reportaż Bo chyba nikt sobie nie wyobraża, jak foto podbiega do PM w trakcie ceremonii obgadać ujęcia xD
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czyli sie gadzamy a co do sprzetu to troche u mnie z tym krucho bo mam tylko 24-105 i 5d mk1 430 ex i akcesoria.... wiem nie ma sie czym chwalic ;p ale juz zcząlem zbierac na nowe obiektywy i moze kiedys na nastepce 5d mk2 ciekawe czy canon zaprezentuje cos w tym roku... jak myslicie? moim zdaniem teraz na wiosne pokaze nastepce 5d mk2 a jesienia wypuscie ulepszenie 1d mk4 dla fot na euro 2012. to sa tylko moje przewidywania. przydalo by sie dla mnie jeszcze 24mm 1.4, 70-200 is 2.3 II i rybie oko. bylbym szczesliwy. narazie nie stac mnie na to bo pracuje na tzw zlecenie i dostaje tylko 200 zl za wesele... heh w ubiegle wakacje zwrocil sie obiektyw a nie przyjmuje wesel bo jade do anglii i moze tam sie cos wymysli ze znajomym... a tak apropo angli wiecie moze cos na temat pracy fot slubnego ktory tam obskakuje wesela??

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

a tak apropo angli wiecie moze cos na temat pracy fot slubnego ktory tam obskakuje wesela??
    Wiemy. Zarabiają kupę kasy za 4 godziny pracy. Raj dla fotografów.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Wydaje mi się powinieneś zejść z ceną do 100 zł za ślub - na pewno znajdziesz więcej klientów i szybciej zarobisz na wymarzony sprzęt.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

piękna sprawa,a u nas użeranie i cały dzień na nogach...i czesto pretensje nie wspomne o zarobkach
    EOS + L i kupa gratów ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przegladałem kilka stron angielskich fotografow i srednio biora tak ok 1000 funtow to zalezy od regionu. kolega napisal 2 posty wczesniej ze powinienem zejsc do 100 zl. Powiem tak: w ubieglym sezonie fot, slubna dopiero zaczynalem sie zajmowac i zalezalo mi tylko na tym zeby zdobyc doswiadczenie i nabyc praktycznej wiedzy. w tym roku bede pstrykac za 300 zl do czerwca a potem uk. jesli bym zostal w pl to juz bym mial dawno str web i klijentow ktorym odmowilem. niestety wole sprobowac w angli zarobic troche wieksze pieniadze o ile sie uda... heh warto zaryzykowac i bym mogl po 2 slubach kupic sobie niezle szkielko

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Ale ty tak na powaznie?

przegladałem kilka stron angielskich fotografow i srednio biora tak ok 1000 funtow to zalezy od regionu.
    Chlopie zejdz na ziemie. Kto ci da 1000f za slub?
    Na poczatku bedziesz sie za darmo prosil i nie bedzie latwo znalesc.
    A za co bedziesz zyl?
    Czy ty wogole wzioles pod uwage koszty zycia?
    Mam nadzieje ze wezniesz to sobie do serca i odbierzesz moje i rady kolegow jako chec ustrzezenia cie przez wdepnieciem w g... i szybkiego powrotu do PL z podkulonym ogonem.
    Naucz sie jezyka, przyjedz do UK, znajdz normalna prace zeby miec z czego zyc a na boku rozkrecaj interes.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Pojedzie robić śluby a skończy na zmywaku.
    A wiesz co mi sie w Anglii podoba. Ze w wikszosci miejsc ludzie maja dociebie szacunek nawet jesli pracujesz na zmywaku.
    Chocby i na zmywaku mial robic to da mu to pieniadze na zycie i jesli konsekwentnie bedzie brnol w fotografie po godzinach pracy to nalezal by mu sie za to szacunek.
    Ale powtorze... nie bez angielskiego i to na poziomie.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 11-02-2011 o 13:49 Powód: Automerged Doublepost

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna

Domyślnie

sluchajcie, prace bede miec 1500 Ł na miesiac, mieszkac tez bede mial gdzie, mam znajomych ktorzy mieszkaja w uk na stale mam tez znajomego fotografa (reporter rmf byly) i jezyk znam na poziomie srednim, w kazdym badz razie dogadalbym sie. jesli chodzi o zdobycie klijentow to sie zrobi www jakies ulotki i ogloszenie mozna przypiac na tablicy ogloszen kolo kosciola. Wiadomo ze sie nie pojedzie i nie wejdzie prosto z mety do kosciola robic zdjecia. Traktuje fot, jako dodatkowe zrodlo dochodu a nie jako glowne jak sie niektorym wydaje. a po kilku latach moze sie wroci do pl z zarobioną kasa. a co do zdobywania klijenotw dodam ze to wyjdzie w praniu, zawsze sie cos wymysli a tymbardziej majac przyjaciol umiejacych angl, perfekt.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów