Strzelam 5 kilo minimum no i wymiary stosowne... Nadal chcesz?Zamieszczone przez MARANTZ
Dlatego ja właśnie proponowałem coś o zmiennym świetle.
12 f3.5L
20 f1.4L
50 f1.2L
nowy 85L
70-200 f4L IS
500 f5.6L IS
200-500 f4-5.6 DO IS
200-600 f4 DO IS
Strzelam 5 kilo minimum no i wymiary stosowne... Nadal chcesz?Zamieszczone przez MARANTZ
Dlatego ja właśnie proponowałem coś o zmiennym świetle.
No to dokładam jeszcze do tego literki DO. I powiedzmy 3,5 kilo, no 4. Tak, dalej chcę. Chodzi o AF z extenderem. To główny powód. Dodam do tego jeszcze wygodny uchwyt w stylu Sigmy i oczywiście czarny kolor. Czemu nie ma do wyboru wersji czarnej i białej? Mnie to przeszkadza.
FOTOINKWIZYTOR
Dokładam informację o cenie: 5 cyfr. W dolarachZamieszczone przez MARANTZ
Hihi, na ten temat były już dysputy ;-) Generalnie teorie są dwie: "mniej się nagrzewa na słońcu" i "bardziej się rzuca w oczy na transmisjach z zawodów"Zamieszczone przez MARANTZ
![]()
Dla mnie 12 f3.5L
Nie mialem nigdy obiektywu z IS.
Nie wiem jak to smakuje.
Moze na szescie.
Pamietam jednak jak wielokrotnie w tym roku brakowalo mi "szerszego oddechu" podrozujac po Europie. Tak w S. Tropez jak i Lisbonie - w waskich uliczkach.
A majac jeszcze dodatkowo 3.5 i L (zakladam ze kazde z tych szkiel w ankiecie okazaloby sie hitem w swoim zakresie) to byloby cos!
Na to jeszcze polarek i jadac przez Alpy nie ucinalbym wiosek w dolinie focac z 1300m npm.
Pozdrawiam,
Parteq
No ja mam od paru dni jedną eLkę z IS i muszę powiedzieć, że jest to dosyć uzależniająceZamieszczone przez Parteq
. Czekam tylko na chwile czasu, żeby gdzieś wyskoczyć w plener i pofocić przy miłym szumie żyra.
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
zakladajc ten watek bylem pewien, ze wiekszosc odpowiedzi bedzieZamieszczone przez Parteq
jak twoja. Ciekawe, jak pozory myla...