jak mam sie nie wtracac to na PM piszZamieszczone przez Pikczer
a tu to forum jest... chyba?
12 f3.5L
20 f1.4L
50 f1.2L
nowy 85L
70-200 f4L IS
500 f5.6L IS
200-500 f4-5.6 DO IS
200-600 f4 DO IS
jak mam sie nie wtracac to na PM piszZamieszczone przez Pikczer
a tu to forum jest... chyba?
A ja bym chcial jaies 200-400, ale nie typu pompka (jak 100-400), ale normalnie na pierscienie...
ja sie napalilem na 200-400 f4 Nikona, ale po probach uznalem,Zamieszczone przez Polaco
ze za duzy jak dla mojego stylu fotografowania... Poza tym te
aparaty Nikona...
:-)
Sporo szkiel wymienianych tu bylaby nie do zrobienia ze wzgledu
na wielkosc, nawet 20-135 f2.8 jest nierealny, nie mowiac o 100-400 f2.8...
Przy takiej ogniskowej jaka podalem starczyloby mi F4, ale musi byc bialyZamieszczone przez snowboarder
z czerwonym paskiem
i nie za drogi
![]()
Przede wszystkim ceny były by zabójcze![]()
dlatego ja się upieram przy mojej 500/5,6 za rozsądne pieniądze bez bajerów i najlepiej czarnej
Jaka pompka, toć to szlachetnie dziala... jak puzonZamieszczone przez Polaco
![]()
z podanego zestawu najbardziej podobają mi się trzy ostatnie propozycje, ale uwzględniając wagę lub koszt, wybrałem 500/5.6 IS. To chyba najbardziej realny z zestawu tele, lekki a dzięki IS ciągle bardzo praktyczny. No i cena pewnie nie większa niż 1500$ - kupuję od ręki.
a z marzeń i bajań, to chciałbym obiektyw, którego tu nie ma 300/2.0 IS, no ewentualnie 200/1.8 IS. I oczywiście tanio.
Ale na pewno wiesz co ja rozumiem przez "ciężka"? ;-) Bo przy wyciskaniu jasności, to waga rośnie jak cena - wykładniczoZamieszczone przez Pikczer
![]()
Ale ja nie powiedzialem ze pompka zle dziala, dla mnie to jest jakies dzikie rozwiazanieZamieszczone przez Pikczer
![]()
Naprawde interesujace...
*) 85L wygrywa z 20 f1.4L (bylem pewien, ze bedzie odwrotnie)
*) szokujace zainteresowanie super zoomem - pytanie, czy naprawde
te osoby kupilyby go, czy raczej podziw dla dziela sztuki gra
tu role ;-)