Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Pozwolenie na sesje

Bywalec

Domyślnie Pozwolenie na sesje

Hej!
    Przeglądając "fashion" sporo z nich jest robione w jakiś klimatycznych pomieszczeniach, czy w publicznych miejscach a nawet w galeriach handlowych. Mi się ogólnie podobają takie fotki jeszcze jak jest jest np. wnętrze starej kamienicy z nowoczesnym zestawianiem ubrań i dobrą modelką to fotka jest na 10. Lampa raczej nie wystarczy tylko trzeba wziąć studyjny sprzęt... I tak się zastawiam skąd ludzie mają pozwolenia na robienie zdjęcie? Chyba nie można rozłożyć się ze sprzętem i z ekipą pod jakimś budynkiem czy w centrum miasta i pracować. Do kogo należy kierować pytania dotyczące fotografowania? i co ze stawką?
    Ostatnio przyszedł mi pomysł aby porobić zdjęcia za kulisy teatru muzycznego i porobić fotki baletnicom ( w tym momencie pomysł odpada... bez zew. lampy będzie trudno...).
    Jak byłem na fashion week w łodzi chciałem wejść na backstage ale kurde bez przepustki nie dało rady... szkoda...

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Najlepiej po pozwolenie udać się do zarządcy danego obiektu. Jak będzie to komercha to zapłacisz dobrze, jak niekomercha i dobrze zagadasz to Ci pozwolą za free albo np za zdjęcia (w zależności od obiektu). Ja się powołuję zazwyczaj na studia

Jak będziesz robił deal za zdjęcia nie zapomnij okrasić tego stosowną umową!
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeżeli chodzi o fotografowanie na terenie obiektów to należy udać się do zarządcy i dogadać się. W centrum miasta nie trzeba mieć pozwolenia - chyba (przynajmniej mnie nikt o takie nie prosił). Co do imprez to chodzi chyba o akredytacje ale gdzie to można uzyskać to nie wiem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak pisałem to nie było Twojego postu Maćku
    Ostatnio edytowane przez wiktor2323 ; 10-02-2011 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Londyn

Domyślnie

Podejrzewam, że większość fotografów na takich eventach akredytacje dostaje po prostu a nie się o nią ubiega:P
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dostaniesz jeżeli się o nią poprosisz wcześniej... Często też trzeba za nią zapłacić organizatorowi

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W przypadku prywatnych sesji trzeba wcześniej uzgodnić to z dysponentem obiektu.

A na imprezy wypadałoby mieć akredytację.
    Legitymacja PRESS i zaplecze redakcyjne pomaga
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie zawsze pomaga ale można próbować. Ale dodaje wiary i pewności siebie jak się ją ma przy sobie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nie zawsze pomaga ale można próbować. Ale dodaje wiary i pewności siebie jak się ją ma przy sobie.
    i +5 do lansu

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    To niemniej ważne.
    Prasowa, nie tylko klubowa.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Coraz więcej jest imprez gdzie z zasady nie wpuszcza się prasy. Pokazanie legitymacji jest równoznaczne z „tył zwrot”
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów