Cytat Zamieszczone przez Opto-Technika Zobacz posta
Podsumowując, uważamy, że sumiennie wywiązaliśmy się z określonych w kosztorysie czynności.
Tak sumiennie wykonaliście swoje czynności, że obiektyw nie działa poprawnie. Na prawdę BARDZO SUMIENNIE. Nie jestem zawodowym fotografem i używam obiektywu od czasu do czas, tak więc dlatego dopiero po dwóch miesiącach od kalibracji zauważyłem problem po "kalibracji". Nie interesuje mnie to w jaki sposób dokonuje się kalibracji i dla jakiego toru optycznego, bla bla bla. Interesuje mnie to, że po takiej kalibracji mój obiektyw ma działać poprawnie na wszystkich ogniskowych, a skoro nie działa to chyba coś jest nie halo. U Was "ten typ tak ma". Inni koledzy używający tego obiektywu się nie skarżą. Nie dajecie gwarancji, trudno. Mój błąd, mogłem wcześniej o to zapytać. Wysłałem obiektyw do kalibracji ponownie. Tym razem mam 6 miesięcy gwarancji na usługę. Na pewno podzielę się informacjami czy wszystko działa poprawnie, czy może stwierdzono wadę fabryczna, o której mówili koledzy, a której Wy nie wykryliście. Nie zależnie od tego uważam, że nie wykonaliście sumiennie czynności za którą zapłaciłem.