24mm 1.4 II prośba o wyjaśnienie problemu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mbiesiadnik
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 49

Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz wpis
    Zadzwoń do Canon polska i może oni pomogą w znalezieniu błędu facetowi z serwisu...
    Zastanawia mnie tylko jakim cudem znaleźli usterkę za pierwszym razem, kiedy dosłownie po jednym dniu zrobili wycenę na naprawę, a teraz po dwóch tygodniach nic nie zauważyli i twierdza, że wszystko jest OK. Myślę, że za pierwszym razem nawet nie podpięli obiektywu pod body, tylko "standardowo" zrobili wycenę na kalibrację. Na nic innego mi to nie wygląda. Można by powiedzieć : "kalibracja i wuzetka są obowiązkowe dla każdego"

Komentarz

• wiktor2323
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1290

Dzwoń do Canon Polska, gdzieś w sieci czytałem, że podobny przypadek został wymieniony na nowy egzemplarz bez wad.. Ewentualnie jak kontakt z Canon Polska nie pomoże to ślij do berlina.
      Facebook

Komentarz

• mbiesiadnik
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 49

Jak myślicie z jakiej odległości było robione to zdjęcie??? +/- 50cm???

[/URL]

Komentarz

• tezmarek
          Uzależniony
          • 2009
          • 840

Zamieszczone przez mbiesiadnik Zobacz wpis
          Jak myślicie z jakiej odległości było robione to zdjęcie??? +/- 50cm???
          50 cm?

Komentarz

• qbanek
            Coś już napisał
            • 2010
            • 50

metr...a jaka ogniskowa?

Komentarz

• mbiesiadnik
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 49

Zamieszczone przez qbanek Zobacz wpis
              metr...a jaka ogniskowa?
              ogniskowa jak w temacie 24mm

Komentarz

• Goomis
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1893

podejrzewam, że 0 na linijce jest w miejscu gdzie stoi puszka. Trudno tak zgadywać jak się nie zna wymiarów tego co było focone. Więc jednak są tępi i nie da się im wytłumaczyć, że pływa na 1.4 w dalszym ostrzeniu? Uderzaj do Canon PL... 22 583 43 07/08 jest infolinia albo możesz uderzać od razu do sekretariatu 22 430 60 13. Chociaż jak próbuję ostatnio coś z nimi załatwić to mam wrażenie, że jestem odsyłany do "człowieka widmo"... Ale próbuj
                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• mbiesiadnik
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 49

Zamieszczone przez Goomis Zobacz wpis
                  podejrzewam, że 0 na linijce jest w miejscu gdzie stoi puszka. Trudno tak zgadywać jak się nie zna wymiarów tego co było focone. Więc jednak są tępi i nie da się im wytłumaczyć, że pływa na 1.4 w dalszym ostrzeniu? Uderzaj do Canon PL... 22 583 43 07/08 jest infolinia albo możesz uderzać od razu do sekretariatu 22 430 60 13 begin_of_the_skype_highlighting**************22 430 60 13******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************22 430 60 13******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************22 430 60 13******end_of_the_skype_highlighting. Chociaż jak próbuję ostatnio coś z nimi załatwić to mam wrażenie, że jestem odsyłany do "człowieka widmo"... Ale próbuj
                  Dzięki. Pod koniec tygodnia lub na początku przyszłego umówię się z użytkownikiem dreamstorm, żeby wyeliminować mój błąd. Potem będę uderzał do CP. Pan serwisant zapewniał, że z daleka też próbowali niestety zdjęć testowych z daleka nie przysłali. A te, które wrzuciłem wykonali na 5 minut przed odesłaniem do mnie sprzętu.

Komentarz

Pracuję...
                  X