Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 113

Wątek: 24mm 1.4 II prośba o wyjaśnienie problemu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Odnoszę dokładnie podobne wrażenie. Zaczynam sądzić że dla co poniektórych wypowiadających 6k pln to nie są żadne poważne pieniądze. Takim osobom szczerze sugeruję: nie podpowiadajcie autorowi tematu, bo nic zdrowego nie wniesiecie. Ja uważam to co napisałem wcześniej: gdybym kupił szkło za 6k i wyszłoby takie jajo, siedziałbym już w konkurencji.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A ja nie odnosze wrazenia, tylko wiem (bo czytam juz to forum od wielu lat), ze najwiecej "problemow", niezadowolen i pretensji maja Ci, co zamiast robic zdjecia i zarabiac na nich, wynajduja same beznadziejne przypadki opisujac je pozniej stronami postow. Jakos nigdy takich pretensji zahaczajacych o spiskowe teorie dziejow nie slyszalem od znanych fotografow (z ktorymi mialem stycznosc) czy szanowanych zawodowcow. Im tez sie zdarza, ze cos jest nie tak, ale naprawiaja badz wymieniaja i jada dalej. A tu - "Canon ma w d... klientow". "Canon robi eLki u Chinczykow". "Tragedia, ze szklo za taaaaakie pieniadze sie popsulo, bo przeciez nie ma prawa". Osobiscie moim zdaniem jedyne do czego nalezy miec pretensje, to serwis. Tu bylo za duzo problemow itp. (choc nie wiem jak teraz). Ale porownywanie eLek do Ferrari, to tez lekka przesada.

Jak podaje przyklad ponizej - i wlascicil Lamborghini moze byc niezadowolony z tego, co dostal od firmy

http://www.joemonster.org/art/1656/W...su_Lamborghini
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez thrymek Zobacz posta
    Takim osobom szczerze sugeruję: nie podpowiadajcie autorowi tematu, bo nic zdrowego nie wniesiecie.
    A ja Ci sugeruje - CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM.

Autor watku mial problem (jak zwykle w takich przypadkach) z naszym wspanialym badz to serwisem badz sklepem, ktory za wszelka cene wciska glupoty, zamiast sie zajac problemem. Mnie tez to spotkalo z 35L i nie mialo to nic wspolnego z "beznadziejnymi eLkami".
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 19-03-2011 o 08:07 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

No to zapowiada się piękna walka z serwisem. Dzisiaj, po dwóch tygodniach ciszy ze strony serwisu zadzwoniłem zapytać na jakim etapie jest naprawa. Pan z serwisu oznajmił, że sprawdzili aparat i jest sprawny, a dołączone zdjęcia wskazujące na błąd nie są dowodem błędnej pracy obiektywu. Poprosiłem więc o przesłanie zdjęć testowych, które wykonali. Nawiązując do problemu z odległością, Pan powiedział, że z daleka tez robili i wszystko jest OK. Poprosiłem o odesłanie zestawu. Jak wróci sprawdzę jeszcze raz, a potem.... no właśnie co potem. Dalej odsyłać na Żytnią??? To totalny bezsens, skoro teraz nic nie stwierdzili. Jechać osobiście i co??? Zrobić zdjęcia przy nich??? Może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów z okolic Katowic, Mikołowa miałby chwilkę czasu, żeby się spotkać. Może rzeczywiście robię coś źle. Sam już nie wiem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zadzwoń do Canon polska i może oni pomogą w znalezieniu błędu facetowi z serwisu...

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbiesiadnik Zobacz posta
    No to zapowiada się piękna walka z serwisem. Dzisiaj, po dwóch tygodniach ciszy ze strony serwisu zadzwoniłem zapytać na jakim etapie jest naprawa. Pan z serwisu oznajmił, że sprawdzili aparat i jest sprawny, a dołączone zdjęcia wskazujące na błąd nie są dowodem błędnej pracy obiektywu. Poprosiłem więc o przesłanie zdjęć testowych, które wykonali. Nawiązując do problemu z odległością, Pan powiedział, że z daleka tez robili i wszystko jest OK. Poprosiłem o odesłanie zestawu. Jak wróci sprawdzę jeszcze raz, a potem.... no właśnie co potem. Dalej odsyłać na Żytnią??? To totalny bezsens, skoro teraz nic nie stwierdzili. Jechać osobiście i co??? Zrobić zdjęcia przy nich??? Może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów z okolic Katowic, Mikołowa miałby chwilkę czasu, żeby się spotkać. Może rzeczywiście robię coś źle. Sam już nie wiem.
    Napisz do mnie na prv jeśli chcesz. Mieszkam niedaleko. Co prawda po pracy wracam dość późno, ale to już jakoś możemy się zgadać. Możemy testnąć na 5d i 1DS i przy okazji porównać z 24L 1szą wersją. Jak masz statyw to też może się przydać.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Zadzwoń do Canon polska i może oni pomogą w znalezieniu błędu facetowi z serwisu...
    Zastanawia mnie tylko jakim cudem znaleźli usterkę za pierwszym razem, kiedy dosłownie po jednym dniu zrobili wycenę na naprawę, a teraz po dwóch tygodniach nic nie zauważyli i twierdza, że wszystko jest OK. Myślę, że za pierwszym razem nawet nie podpięli obiektywu pod body, tylko "standardowo" zrobili wycenę na kalibrację. Na nic innego mi to nie wygląda. Można by powiedzieć : "kalibracja i wuzetka są obowiązkowe dla każdego"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzwoń do Canon Polska, gdzieś w sieci czytałem, że podobny przypadek został wymieniony na nowy egzemplarz bez wad.. Ewentualnie jak kontakt z Canon Polska nie pomoże to ślij do berlina.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Jak myślicie z jakiej odległości było robione to zdjęcie??? +/- 50cm???

[/URL]

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbiesiadnik Zobacz posta
    Jak myślicie z jakiej odległości było robione to zdjęcie??? +/- 50cm???
    50 cm?

Coś już napisał Awatar qbanek

Domyślnie

metr...a jaka ogniskowa?

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów