Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: 50d+70-200 4L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak ze szkłem jest wszystko OK, to należało użyć najpierw mikrokalibracji w 50D i sprawdzić, bo po to ona jest.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie W sprawie usuniętych postów.

Prosiłbym nie kontynuować w tym wątku kwestii czy 50D to dobry sprzęt i czy następca jest godny czy nie. W przypadku jednak nieprzepartej chęci podzielenia się z resztą użytkowników światłymi spostrzeżeniami w tej materii zapraszam do dedykowanych wątków .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Tak jak pisalem wczesniej, w serwisie stwierdzili, ze szklo jest ok czyli na to wychodzi bez problemow BF i FF i kazali doslac puszke ( do sprawdzenia bo to z nia moze byc problem skoro musze regulowac obiektywy wszystkie ktor epodpinam). POwiedzieli, ze sa 2 mozliwosci - kalibracja obiektywu do puszki ktora moze miec BF/FF, albo kalibracja puszki do wzorca i wtedy sprawdzenie obiektywu i jak nadal nie bedzie ok to wtedy dostrajanie obiektywu do puszki. Zatem zanioslem body do sklepu, sprzedawca zapisal, ze ma byc najpierw sprawdzona puszka i ew. skalibrowana i potem ew. kalibrowane szklo pod nia. Dzwonie do serwisu by sie dowiedziec jak sprawy sie maja i slysze.... ze skalibrowali szklo do puszki bo nie mieli zadnych wytycznych zapisanych od sprzedawcy co i w jakiej kolejnosci niech sprawdza i kalibruja. Zatem sprzedawca zapisal na moich oczach, ze maja w serwisie sprawdzic puszke i nia sie zajac a potem ew. obiektywem gdyby zestaw nadal nie dzialal ok, ale tego nie przeslal do serwisu i serwis zrobila jak zrobil;/ W skrocie, body nie zostalo sprawdzone, szklo skalibrowane pod body ( ktore moze byc przyczyna ), szklo ktore zostalo stwierdzone, ze nie ma problemow z focusem i ostroscia.
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Bywalec

Domyślnie

moze mi ktos powiedziec, czy po kalibracji body, obiektywy bez problemow bf/ff powinny dzialac poprawnie przy mikroregulacji 0 czy tez trzeba je w mikroregulacji body korygowac??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czy przy kalibracji body w serwisie ustawienia mikroregulacji moich obiektywow sa resetowane? czy zostaja?
    Ostatnio edytowane przez coca ; 18-03-2011 o 15:52 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    czy przy kalibracji body w serwisie ustawienia mikroregulacji moich obiektywow sa resetowane? czy zostaja?
    Jezeli nie resetowali ustawien firmware'u, ustawienia powinny zostac.
    Pytanie, jak sie te ustawienia maja do korekcji puszki? Wydaje mi sie, ze byc moze trzeba bedzie ponownie wyregulowac sobie kazdy/wiekszosc posiadanych szkielek.

Bywalec

Domyślnie

no wlasnie u mnie ustawienia mikroregulacji zostaly i hmm po regulacji puszki w serwisie znow musze sie bawic w ustawianie szkiel bo sa bardziej rozjechane niz byly przed regulacja puszki;/ i sie tak zastanawiam jaki ma sens regulacja puszki w serwisie jak po niej i tak trzeba korygowac szkla w mikroregulacji puszki by trafialy w punkt !

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów