Rowniez chetnie sie na to pisze.
Najlepiej to znalezc poczatkujace (ale rozsadne) na zasadzie "pozowanie za zdjecia" . Wizazystka jakas rowniez by sie przydala i rowniez na podobnej zasadzie.Zamieszczone przez cogito
Potem kazdy z fotografuajcych wybiera kilkanascie najlepszych zdjec i na CD (osobno lub wspolnie zebranych przez organizatora) - dla modelki i wizazystki.
Jesli nie znajdziecie chetnej do "za zdjecia" to oferowac mozecie od 50zl wzwyz za godzine za cala sesje a nie od kazdego fotografa.
Zamieszczone przez martyna
Zupełny przypadek ale znam cene. Profesjonalna modelka, typowa panienka z wybiegu dla prezentacji "mody", polka, poziom powiedzmy druga liga - dwa dni zdjęciowe 8,000 EURO. Zdjęcia "nierozbierane" bez negliżu itp. Zdjecia "do reklamy". Modelka z tego opłaca agencje, dojazd, hotel itp...
To z tym profi modelem może byc troche drogo :-)
Janusz
Popatrz, a ja mogę załątwić bez problemu dziewczynę z okładki CKM za duuużo mniejsze pieniądze.Zamieszczone przez Janusz Body
O obiektywach wiem prawie wszystko
może znajomą uda mi się namówić, (foto)
jak sądzicie?
Pozwól, że nie będziemy oceniać Twoich szans u koleżanki![]()
Chyba ceny poszły w górę, bo ostatecznie w FORMATY udało mi się wynegocjować cenę 250zł/dzień. Do tego + 50zł jeżeli będziemy kożystać z tła białego (tylko białe zachodzi na podłogę, ale są też i inne). Na wyposażeniu mają lampy elfo 3x500 i raz 1000 Ws, parasolki, softboxy,blendy, światłomierze. W cenie jest również pomieszczenie gdzie można "dopieścić" modelkę. Jeśli chodzi o termin to w dzięń powszedni nie ma problemu, natomiast weekend trzeba trochę wcześniej rezerwować.
No i jak? Wchodzimy w to?
Acha cena dotyczy pierwszej sesji, przy następnych(jeśli nie nabrudzimy)będzie taniej.
Zamiast zrobić po prostu kolejne spotkanie... umawiamy się wtedy i wtedy tu i tu, ktoś przyprowadza dziewuchę, pstrykamy zimowe zdjęcia, to Wy moi drodzy wymyślacie jakieś studia za dwie i pół stówy za dzień... poznań pełen jest pięknych miejsc, lub po prostu miejsc, które nadają się na tło dla modelki, lub po prostu zwykłej dziewczyny, którą przyprowadzi jeden z uczestników.
Boicie się zimna, czy jak?
Mam termos.
Herbata, rum...
Dziś poszedłem na godzinny spacer po bezdrożach mojej wsi, zawiało mnie, z aparatu i obiektywu ściągałem centymetrową warstwę śniegu przed każdym zdjęciem ( tak, rękawem! ) i byłem po prostu szczęśliwy.
A Wy tu wydziwiacie... :wink:
Proponuję pierwszą niedzielę stycznia ( nie liczę 1-go ).
Pozdrawiam, Silent
( nie do końca trzeźwy )
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...
Będą chyba targi ślubne, ja się wybieram..Zamieszczone przez Silent Planet
Dyskusja troszkę się rozmyła.... i zeszła z głównego tematu...
co zatem z "plenerkiem" studyjnym? Idziemy? Będzie?
Troszkę ludzi chciało.... ja również....
20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto