Strona 2 z 33 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 330

Wątek: [Poznań] plener studyjny

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Da radę, ale to bez sensu (mówię o oświetleniu fleszowym). Nawzajem bysmy sobie wyzwalali lampy.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

a czy będzie tam ktoś doświadczony w pracy studyjnej?? bo jeśli nie to zbyt wiele się nie nauczymy.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

A to chcemy się czegoś nauczyć? Czy pofotografować?
    Bo to dwie różne sprawy bądź co bądź.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ja chetnie przyjade z Legnicy. Jedna dziewczyne z okolic moge zabrac do pozowania, mloda ladna i zgrabna no i ma doswiadczenie juz.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

tak tylko zglosze ze skoro modelka to trzeba jescze kogos od vizazu.. niestety moja 2 polowa co sie dla mnie tym zajmuje od stycznia wraca do uk i w tym temacie nie poradze.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mogę załatwić zapewne wizażystkę.
    Tylko to kosztuje tak ze 100 złotych.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Ja mogę załatwić zapewne wizażystkę.
    Tylko to kosztuje tak ze 100 złotych.
    robią się koszta...... tak właśnie do mnie dotarło, że jeżeli wszyscy tam przyjadą i będą trzaskać, to a) będzie bałagan b) wszyscy będą mieli takie same fotki c) te fotki będą kiepskie d) ci, co już byli choć raz w studio, nic na tym nie skorzystają :-?

dlatego trzeba wymyślić jakąś metodę, np. wynajęcie studia na cały dzień, godzina przygotowań, godzina na szkolenia, a potem każdy ma kolejno swoją godzinę, a reszta idzie na spacer...........
    pozdro.,
    m.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    robią się koszta...... tak właśnie do mnie dotarło, że jeżeli wszyscy tam przyjadą i będą trzaskać, to a) będzie bałagan b) wszyscy będą mieli takie same fotki c) te fotki będą kiepskie d) ci, co już byli choć raz w studio, nic na tym nie skorzystają :-?

dlatego trzeba wymyślić jakąś metodę, np. wynajęcie studia na cały dzień, godzina przygotowań, godzina na szkolenia, a potem każdy ma kolejno swoją godzinę, a reszta idzie na spacer...........
    znajdzcie kilka modelek, no i catering jakiś bo siedzenie cały dzień aż się Panowie napstrykają to będzie dla jednej dziewczyny masakra.
    gra i buczy bebop

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw

Z mojego małego (ale zawsze) doświadczenia z pracy w studio wychodzi, ze godzina na przygotowania szczególnie pierwszym razem to mało . Na to trzeba conajmniej 1,5h no chyba, że jest ktoś kto szybko potrafi rozstawić sprzet a modelka jest już w temacie i ma kogoś od wizażu .

Szkolenie czyli omówienie technicznych i artystycznych podstaw pracy przy swiatlach to też minimum godzina. Jesli każdy miały się nauczyć byc samodzielnym fotografem i wiedzieć jak samemu skorzystać ze swiatłomierza, jak ustawić moc lamp i gdzie je rozmieścić aby uzyskać różne efekty to też trzeba każdemu dać do ręki ten sprzęt i dać czas aby sobie ponaciskał i poprzełączał ... inaczej nie będzie sensu takich "warsztatów". Najlepiej wynająć sprzęt na cały dzień, zaprosić dwie koleżanki. Jak jedna sie zmęczy i oślepnie to sadzamy drugą ... a na koncu mozna zrobić duet . Na końcu warto wybrać wspólnie fotki, omówić i coś wstawić do pokazania innym.... szkoda, że tu gdzie mieszkam mało canon-bordowców a do krakowa trochę daleko .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak
    Z mojego małego (ale zawsze) doświadczenia z pracy w studio wychodzi, ze godzina na przygotowania szczególnie pierwszym razem to mało
    dokładnie, a tak naprawdę przygotowania to jedno, a focenie to dopiero jest maraton - generalnie zawsze jest za mało czasu...

dlatego trzebaby po pierwsze ustalić, czy chodzi nam:
    (A) poprostu o zrzutę na studio, modelkę(ki) i wizażystkę i pofocenie sobie, czy
    (B) raczej o warsztaty (techniczne) z wykładowcą itp. itd. (tak, jak to opisał kol. Diodak) ??

ja jestem raczej za A choć i B może być fajny, tym bardziej, że więcej osób wejdzie (więc będzie taniej) i zawsze się czegoś nauczyć można...
    pozdro.,
    m.

Strona 2 z 33 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów